Hothouse Flowers står for meg som en syntese av det spennende som skjedde innen irsk musikk på 80- og 90-tallet. En tid hvor det stadig dukket opp nye flotte band fra den grønne øya. Musikken deres er en blanding av de påvirkninger som også har preget mye av den andre irske musikken: Irsk folk, Van Morrison, U2, soul, amerikansk gospel, og tradisjonell rock. 

Personlig kan jeg ikke huske at de opptrådte i Melodi Grand Prix. Tipper det er fordi jeg ikke så finalen. Men låta "Don`t go" fikk jeg et forhold til gjennom at den ble spilt mye på tv og radio. Jeg likte den da, men ikke så mye at jeg fikk lyst til å kjøpe en plate med dem. Jeg fikk med meg et par av låtene fra andre plata "Home". Bl.a. "Movies" og "I can see cleaerly now". Også de likte jeg, men heller ikke denne gangen endte det i platekjøp.

Men med 3. plata "Songs from the rain" ble ting annerledes. Flere steder hvor den ble anmeldt, fikk den strålende kritiker. Bla. på MTV. De spilte i tillegg låta "An Emotional Time" endel. Og med sin lengselsfulle sang og hippiestemning gikk den rett hjem hos meg. Ikke lenge etter var "Songs from the rain" i samlingen. Og der ble den raskt en favoritt, med låter som "Be Good", "Isn't it Amazing" og "One tongue". Plata oste av spilleglede, og flotte komposisjoner. Det er ikke vanskelig å høre at dette er gode musikere. Med den irske musikkarven i blodet. 

Jeg satt etterpå igjen med følelsen; Hvorfor er det ikke mange flere som har skaffet seg denne perlen? I Norge solgte ikke plata noe i hele tatt. I Storbritannia og Irland gikk det heldigvis bedre.

Pga. "Songs from the rain" som ennå idag er blant mine favorittplater, ble det til at jeg gikk til innkjøp av bandets to første plater. To plater som jeg også er blitt glad i, med sin mere rett fram irske poprock. Også "Born" fra 1998 er havnet i samlingen. Den tok det litt lengre tid å komme under huden på, da den er mer rockete. Men i dag synes jeg den er like fin som de to første. "Into your heart" fra 2004 er også en klassisk Hothouse Flowers plate med sitt vennlige folkpreg.

Som så mange andre band som hadde sin storhetstid på 80-tallet, er det trist å se at flotte plater gitt ut på 90-tallet ikke er i nærheten av å oppnå samme salgstall. De to platene Flowers ga ut i det tiåret hadde ihvertfall fortjent en bedre skjebne. 

"Songs from the rain" er en klassiker verdig.