David Bowie: Ashes to Ashes

Utgivelsesår: 1980

Produsent: David Bowie, Tony Visconti

Låtskriver: David Bowie

Fra albumet: Scary Monsters

 

ashes to ashes
Original scan

 

 

  

Kommentar:

Det føles som om "Ashes to Ashes" har vært med meg hele livet. I hvert fall det musikalske. Jeg fikk høre den til søskenbarnet mitt da den kom ut i 1980. Og jeg ble umiddelbart fengslet av det mystiske preget, med de litt "spøkelsesaktige" stemmene som gikk i bakgrunnen.

Keyboard riffet, og Bowies mørke, litt diffuse stemme er noe av det jeg liker med "Ashes to Ashes".

"Ashes to Ashes" er kanskje den beste låta Bowie noensinne har laget, med en "state of the art" produksjon. Låta starter med ordene: "Do you remember a guy that's been. In such an early song". Og fortsatte senere med "We know Major Tom's a junkie. Strung out on heaven's high. Hitting an all-time low".

Noe som var en fortsettelse av David Bowies merkelige historie om denne Major Tom, som han først sang om i "Space Oddity" i 1969.

Jeg fikk pånytt et sterkt forhold til "Ashes to Ashes" et par år senere, da jeg for alvor ble Bowie fan. Siden har den alltid vært der som en veldig fin låt.

Om man skulle spørre alle som liker Bowie om hvilken låt de liker best, tror jeg denne ville vinne. Klassiker som den er, og Bowie på sitt aller beste.

Den var også en nr. 1 låt i Storbritannia, og mange plasser ellers i verden da den kom ut.