Yazoo: Don't Go

Utgivelsesår: 1982

Produsent: Eric Radcliffe, Yazoo

Låtskriver: Vince Clarke

Fra albumet: Upstairs at Eric`s 

 

    don`t go
     

Kommentar:

Jeg husker hvor overlegent bra jeg syntes denne låta var da den kom. Den hørtes veldig moderne ut i 1982, med heftigere synthrytmer enn noe jeg hadde hørt før. Og den enorme kraften i stemmen til Alison Moyet... Det var så bra laget at det var nesten arrogant overfor all den andre middelmådige dansemusikken som var på den tiden.

For dette er dansemusikk. Og i en periode dominerte den dansegulvene verden over. Også på ungdomsdiscoen på skolen min. Vince Clarke som er mannen bak "Don't Go", sammen med Moyet, hadde tidligere hatt suksess med Depeche Mode og låta "Just Can't Get Enough". Men dette slo alt. Og det ble derfor vanskelig for Yazoo å følge opp denne, og den like fine låta "Only You". Noe som gjorde at bandet ble oppløst etter 2. albumet. Clarke fortsatte etter hvert i Erasure. Mens Moyet hadde suksess som soloartist. Som danselåt har "Don't Go" holdt seg bra, og fungerer bra også i det nye årtusenet.

Singelen nådde ikke opp på VG-lista i Norge, men låta var svært populær på "Ti i skuddet" på NRK radio, der den bla. gikk til topps 26. oktober 1982.