Simple Minds: Don't You (forget about me)

Utgivelsesår: 1985

Produsent: Keith Forsey

Låtskriver: Keith Forsey, Steve Chiff

Fra albumet: The Breakfast Club (Soundtrack)

don`t you  don`t you
Original Scan

   

      

 

 

 

Kommentar:

For veldig mange mennesker står "Don't You forget about me" med Simple Minds som et av de fineste og mest minnerike musikalske øyeblikkene fra 80-tallet. Det er bortimot selve 80-talls låta.

Noe av grunnen til det kan være at den ble brukt i 80-talls filmen "The Breakfast Club". Slik at minnet om denne som en typisk 80-talls greie ble forsterket.

Simple Minds var et annerkjent kelt-rock band på 80-tallet. Som skrev låtene sine selv. Denne ble derimot skrevet av Keith Forsey, som stod bak det meste av musikken til "Breakfast Club". Simple Minds fikk kun i oppdrag å spille den inn. Noe som førte dem ut til et større publikum. Bla. gikk låta til topps i U.S.A. Men det ga samtidig et litt feil bilde av musikken til Minds.

Men "Don't You" er flott den. Ikke minst pga. Jim Kerrs stemmekraft som gir den flotte låta til Forsey det lille ekstra. 

Det hører med til historien at flere andre artister, bla. Bryan Ferry hadde takket nei til å spille inn "Don't You". Og at også Simple Minds sa nei flere ganger før Forsey klarte å overbevise dem om at de burde spille den inn. Etter å ha troppet opp i studioet deres.