The Human League: Don't you want Me

Utgivelsesår: 1981

Produsent: Martin Rushent, The Human League

Låtskrivere: Jo Callis, Philip Oakey, Adrian Wright

Fra albumet: Dare

    Kommentar:

"Don't you Want Me" er hentet fra det kritikerroste albumet "Dare" (1981). Som både fenget massene, og som på en glimrende måte viste stemningen som var i tiden. Med bruk av de nye synthesizerne. Pop-art, new romantic, new wave, pop perle... Uansett var plata "the state of the art" da den kom. 

Og dette var den mest fengende låta på en sterk utgivelse. Poplåt, javel, men også med en fascinerende tekst, og et flott lydbilde.

Både melodien og kompet til "Don't you want me" er godt håndverk, og egnet til å la seg fenge av. I utgangspunktet høres det ut som en standard kjærlighetsduett, der Philip Oakey og Susanne Sulley skifter på å synge tekstlinjene. Men istedet for den standard "gutten møter jenta og de lever lykkelig alle sine dager", er dette en låt om ulykkelig kjærlighet. Der mannen som plukker opp jenta mens hun jobber i en bar, forventer at hun vil være ham evig takknemlig for at han fikk henne bort derfra. Men etter 5 år takker hun for seg og går videre i livet uten ham. Dette finne han svært urimelig, etter alt han har gjort for henne: "don`t you want me, you know I can`t believe it when I hear that you won`t see me". De fleste av låtene på "Dare" har en dyster undertone i tekstene, og som man skjønner er ikke denne noe unntak. 

"Don't you want me" gikk til topps både i Storbritannia, U.S.A. og Norge. Som en av de mest solgte singlene på 80-tallet.

Ikke dårlig av et band som nettopp hadde mistet de to medlemmene som var i stand til å traktere en synthesizer. Den nye besetningen av bandet måtte lære seg å spille på instrumentet i en viss fart. Og som man skjønner ble resultatet svært godt.

Senere klarte de dessverre ikke å følge opp denne suksessen.

don`t you want me 

 Original Scan