Visage: Fade to Grey

Utgivelsesår: 1980

Produsent: Midge Ure, Visage

Låtskriver: Midge Ure, Bryant, Billy Currie

Fra albumet: Visage

    Kommentar:

Dette er også en av de gode gamle synth-hitene fra begynnelsen på 80-tallet. På linje med "Vienna", "Don't you want me", "Don't go" m.m.

Med et ganske tungt synthriff som gjennomgangstema, en mystisk fransk damestemme, noen space-lyder. Og en et godt refreng: "aaaaaah, we fade to grey".. 

Ganske banalt. Men det fenger. Det fenget helt til toppen av listene over hele Europa.

"Fade to Grey" blir gjerne trukket fram når man skal vise typisk musikk fra denne tiden.

Visage var et hobbyband for musikere fra Ultravox og Magazine, og den karismatiske Steve Strange som drev nattklubbene som dannet utgangspunktet for new romantic bevegelsen på 80-tallet. Visage ble dannet rundt 1978 som et band som skulle lage musikk som egnet seg for Stranges nattklubber.

Midge Ure som stod bak så mye av det beste fra Ultravox, er også en av mennene bak denne låta. Ideen til låta hadde imidlertid Billy Currie og Chris Payne, under en turne med Gary Numan. De hadde kalt den "Toot city", og det var meningen at den skulle være en instrumental. De hadde allerede spilt inn synthkompet som utgjorde basisen på låta. Midge skrev da en melodi, og en tekst som passet kompet.

Visage laget kun 3 album før det var slutt (de ga ut et glimrende comeback-album senere). Og det første, hvor denne befinner seg, var det mest minneverdige.

Dette er en låt jeg "alltid" har visst om, men som jeg først de senere årene har falt for. I retroens tidsalder.

 

fade to grey