The Beatles: Here Comes the Sun

Utgivelsesår: 1969

Produsent: George Martin

Låtskriver: George Harrison

Fra albumet: Abbey Road

 

  

 
  Kommentar:

"Abbey Road" regnes som den siste skikkelige utgivelsen fra Beatles. "Let it Be" som kom senere var i virkeligheten laget før denne. Og fram til "Abbey Road" hadde Lennon/McCartney vært bortimot enerådig på låtskriver siden. Men her briljerer George Harrison med to perler i "Something" og "Here comes the Sun". Førstnevnte er en av Beatles mest kjente. Og også blant de som det er blitt gjort coverversjon av oftest.

"Here comes the Sun" er nesten like kjent. Den høres ut som en hippielåt. Med den enkle kassegitaren, og hyllesten til vårsola. Du ser for deg Harrison med langt hår og skjegg sittende i enga, mysende mot sola med kassegitaren sin. Visstnok var det visst omtrent sånn det også var. Harrison skrev låta i hagen til kompisen Eric Clapton. Tidlig en vår. Så stemningen i låta fanget nok øyeblikket da han skrev låta ganske bra.

En enkel, men flott låt, med en positiv stemning. Jeg hadde jo likt Beatles siden jeg var veldig liten. Men denne oppdaget jeg ikke før jeg begynte på ungdomsskolen. Læreren spilte den i en Drama time, og jeg falt for den umiddelbart. Den har siden vært blant favorittene mine. Og er sammen med "A day in the Life" den fineste Beatles låta i mine ører.