Duran Duran : Hungry like the Wolf

Utgivelsesår : 1982

Produsent : Colin Thurston

Låtskrivere : Duran Duran

Fra albumet : Rio

 

 

hungry like the wolf
Original Scan

    Kommentar :

Fram til jeg hørte "Hungry like the Wolf"hadde jeg store motforestillinger mot Duran Duran. Jeg hadde egentlig ikke hørt mer enn "Union of the Snake", som jeg ikke likte. Og gutta syntes jeg så litt for dandy ut. Men en kamerat av meg spilte denne for meg så mye at jeg tilslutt "skjønte" at den var bra. 

Jeg syntes kvinnelatteren i starten, tett etterfulgt av et gitar- og keyboardriff, var tøft. Noe jeg fortsatt synes. Låta er en rett fram, god poplåt. Med et drivende tempo og godt humør. Uten noen dypere tekst. Noe som er helt greit for meg. Jeg synes det er best å ta den for det den er. En partylåt, som sikkert egnet seg godt live. 

Jeg liker best versjonen på "Rio". Liveversjonen på "Arena" blir litt for sidrumpa. I forkant av innspillingen av "Hungry like the wolf" hadde keyboardist Chris Rhodes spilt inn spesielle lyder som skulle brukes på plata. Bla. latteren i starten av låta på "Hungry like the wolf". Den tilhørte hans kjæreste Cheryl.

"Hungry like the Wolf" fanger stemningen på 80-tallet godt. Med det ubekymrede, lette, uhøytidelige, og fengende, som var så populært på denne tiden. 

Låta gjorde det bra på listene både i U.S.A. og England. Topp 10 hitèr begge plasser.