10CC: I'm not in Love

Utgivelsesår: 1975

Produsent: Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Creme, Kevin Godley

Låtskriver: Graham Gouldman, Eric Stewart

Fra albumet: The Original Soundtrack

  

i`m not in love

 

        

  Kommentar:

10CC kan regnes i kategorien "superband", da det inneholdt så mange dyktige musikere som var i stand til å gjøre suksess på egen hånd. Både Wax og Godley & Creme gjorde suksess etter at 10CC ble oppløst. Og medlemmene hadde suksess på flere fronter utover det. Bla. Eric Stewart som hadde vært medlem av sekstitalls-bandet Wayne Fountana og senere jobbet med bla. Paul McCartney.

10CC hadde et stort antall hiter på 70-tallet. Men "I'm Not In Love" er muligens den de vil bli husket best for. Den nådde 1. plass i Storbritannia, og 2. plass i U.S.A.

Eric Stewart synger en trist, men samtidig litt fornøyelig tekst om en som ikke vil erkjenne overfor seg selv eller omverdenen at han er ulykkelig forelsket i en dame. At det henger et bilde av henne på veggen, og at han driver og ringer henne opp, betyr ingenting. For han er jo ikke forelsket. At han tydeligvis tar til tårene på slutten, viser for alle at han tok feil. 

Det som gjør låta så bra, er foruten en flott tekst, en fin melodi, laid back lydbilde, og fin keyboard spilling gjennom låta. Det er faktisk lagt inn 256 stemme dubbinger på låta. For å gi den diffuse stemmevokalen i bakgrunnen.

Det var en "state of the Art" produksjon da den kom.