Guru Josh: Infinity

Utgivelsesår: 1990

Produsent: Guru Josh

Låtskrivere: Guru Josh (Paul Walden)

Fra albumet: Infinity

 

infinity Original Scan

 

 

 

 

 

 

  Kommentar:

Denne låta må vel sies å være litt på siden av hva jeg ellers har likt av musikk gjennom årene. Men på starten av 90-tallet hadde jeg og noen kamerater en periode hvor vi syntes house-musikk var tøft. KLF og Guru Josh er fortsatt musikk jeg liker å sette på. 

Dette er en artist jeg vet lite om. Han kom med låta og albumet "Infinity" som var bra. Og borte var han deretter. Iflg. sider på nettet var han kjent for sin geiteskinnsfrakk, ville opptredener på scenen, og danseklubber. 

Første gang jeg hørte "Infinity" var på et diskotek. jeg syntes av en eller annen grunn at den hørtes arabisk ut - som om det var introen til "den den persiske prins", eller noe i den dur.. Mulig pga. den imponerende saksofon-soloen som starter sangen. Og som også fungerer som et slags refreng i denne låta som mangler en melodi. I tillegg har den et tøft pianoparti midtveis i låta.

Stemningen på diskoteket løftet seg veldig da "Infinity" kom på. Det er en danselåt, og må vurderes deretter. 

Guru Josh sier "1990, time for Guru..", og det er hele teksten. Nå ble ikke 90-årene Guru Josh sitt tiår, i og med at han forsvant etter denne plata. Og i 2015 døde han dessverre

Men en fin 5. plass på singellisten i Storbritannia klarte han. Og samtidig skape et minnerikt øyeblikk fra det tidlige 90-tall. 

I 2008 havnet Paul Walden, som han egentlig het, igjen i rampelyset. Da "Infinity" overraskende endte opp som en av de store hitene det året. Under navnet Guru Josh Project gikk en remix versjon av låta til topps i land som Frankrike og Nederland. i Norge ble det en sterk 3. plass. Noe han ikke hadde vært i nærheten av med den originale versjonen. Videoen til låta er en av de mest viste videoene på Youtube til dags dato.