KLF: Last train to Trancentral

Utgivelsesår: 1991

Produsent: The KLF

Låtskrivere: KLF (Jimi Cauty, Bill Drummond)

Fra albumet: The White Room

 

  

last train to trancentral Original Scan

  Kommentar:

Dette må være den beste, og en av de mest intelligente dance-låtene som er laget. Utrolig fengende som den er.

Når de i starten synger: "All aboard, all aboard, a-woah-ho", er det bare å bli med på en reise i moderne musikkproduksjon. Reisemålet er Trancentral. Et sted som ikke var noe annet enn musikkstudioet til KLF. Teksten består stort sett av tull og intern humor, men det har ikke noe å si. 

Detaljrikdommen i "Last train to Trancentral" er tiltalende. Med kul rap fra Richardo Da Force, talk-box innslag, tog som tuter i bakgrunnen, og Emma Burnham og Wanda Dee til å synge vakkert her og der. I hele tatt en spennende låt. De syntetiske riffene som går i bakgrunnen er dyktig laget, og gir assosasjoner til noe storslått, samtidig som det er sånn at man får lyst til å danse. I sær der Da Force sier: "This is what KLF is about, also known as the Justified Ancients of Mu-Mu, further more known as The Jams". Til noen himmelske toner. 

KLF oppnådde 2. plass i Storbritannia med denne. Flere av de andre låtene deres oppnådde høye plasseringer. Også i U.S.A. 

KLF hadde en lang og brokete forhistorie før "Last Train To Trancentral". Bill Drummond var involvert i band som Big in Japan (m. bla. Holly Johsen fra Frankie GoesTo Hollywood), Justified Ancients of Mu-Mu, og The Jams ( hvor de bla. hadde en no. 1 hit i "Doctorin' the Tardis").

De tidligere suksessene gjorde KLF i stand til å hyre inn flinke musikere på "Last Train", i stedet for å sample andres stemmer, som de tidligere hadde gjort.

Et par år etter denne utgivelsen, var KLF historie.