Pink Floyd: Learning to Fly

Utgivelsesår: 1987

Produsent: David Gilmour

Låtskriver: Bob Ezrin, David Gilmour, Moore, Kerin

Fra albumet: A Momentary Lapse of Reason

  

learning to fly

  Kommentar:

Pink Floyd har alle et forhold til, så også jeg. "The Wall" og "Dark side of the Moon" er bortimot obligatorisk å ha i samlingen, og kjenne til. Mens albumet "A momentary Lapse of Reason" gjerne forbigåes i stillhet. Heller ikke jeg har noe stort forhold til den plata. Med unntak av den flotte låta "Learning to fly".

Mirr forhold til låta må også sees i sammenheng med "Signs of Life" som starter albumet, og som fungerer som en intro til "Learning to Fly". Man fornemmer at det kunne vært musikken til en film, med noen som padler på en elv. Der dramatikken og det mystiske lurer rundt neste sving.

Dette går brått over i noe som høres ut som marsjerende soldater, med Gilmours gitar til å skape et fokus. David Gilmour kommer deretter inn på vokal, med en stemme som både er vennlig og dramatisk på samme tid.

"Learning to Fly" tar deretter en slags pause med en blanding av gitarsolo og radiosnakk, før den går over i låtas fineste parti. Gilmour synger som om han er oppe blant skyene. Akkurat som om han endelig har lært seg å fly som en fugl. Før en gitarsolo igjen tar over. Mellompartiet har noe gospel aktig, religiøst over seg.

For min del må denne låta også sees i sammenheng med en flott video som fulgte låta. Om en indianer som gjør seg om til en falk, og flyr høyt over Rocky Mountains.

Blant Pink Floyds mange fine låter, mener jeg denne er den beste. Noe de fleste vil være uenig i. Den ble heller ingen hit da den ble gitt ut som singel.