The Cranberries: Linger

Utgivelsesår: 1993

Produsent: Stephen Street

Låtskriver: Dolores O'Riordan, Mike Hogan

Fra albumet: Everybody else is doing It, so why Can`t we?

 

  

linger

 

        

 
Kommentar:

Første gang jeg ble oppmerksom på "Linger", var i forbindelse med et uhøytidelig Grand Prix show på MTV. Hvor hvert land skulle sende inn et bidrag med en av sine mest populære artister. Irland vant med denne låta. Høyst fortjent. Norges Trine Rein ble ikke helt det samme. 

Den starter rolig med noe gitarklimpring, går så over i et veldig fint symfonisk parti før Dolores O'Riordans vakre stemme kommer inn, mens det symfoniske elementet hele tiden er der.  I tillegg hører vi  O'Riordans stemme som en slags "alvestemme" i bakgrunnen.  Og en behagelig gitarlyd. Liveversjoner av låta hvor strykerne er tatt bort, blir ikke helt det samme. Da den mister noe av det episke, storslåtte preget som de skaper.

Vakkert er et ord som kan brukes om og om igjen om "Linger". I tillegg til at den er velprodusert.  O'Riordan har en stemme som man ikke kan mislike. Uttrykksfull og myk som den er.

Låta handler om såre følelser og ulykkelig kjærlighet. I så måte er den ikke så nyskapende.

Cranberries var et ubeskrevet blad før denne. Men oppnådde raskt suksess, med 1. plass på albumlisten i Storbritannia med albumet "Everybody else is doing It, so why Can't we?", hvor denne låta er hentet fra. De ble etter hvert et av de viktigste bandene som dukket opp på 90-tallet.