Mike & the Mechanics: The Living Years

Utgivelsesår: 1988

Produsent: Christopher Neil, Mike Rutherford

Låtskriver: Christopher Neil, Mike Rutherford

Fra albumet: The Living Years

 

 

  

living years
Original Scan

 

 

  Kommentar:

"The Living Years" er en låt jeg alltid har likt veldig godt. Den har noe majestetisk over seg. I tillegg tar teksten opp et grunnleggende, viktig tema, som jeg har fundert endel over.

Det handler om en far og sønn som har vanskelig for å kommunisere, og som heller ender opp med å krangle. Sorgen over farens bortgang blir desto større når han ikke har fått sjansen til å skvære opp, og si de tingene han ønsket han skulle ha sagt. Derfor "I just wish I could have told him in the living years". En fin tekst, ihvertfall en jeg delvis kan kjenne meg igjen i.

Låta har også et flott innledningsparti med strykere og keyboards. Og fin koring fra både barn og voksne senere i låta, er med på å gi den et nesten sakralt preg. Som om det var et kirkekor. Særlig der de korer på "Say it loud, say it clear, you can listen as well as you hear". 

Videoen til låta er med på å forsterke inntrykket. Hvor bandet og koret synger i en kirke. 

"The Living Years" ble en stor hit for hobbybandet til Mike Rutherford fra Genesis. 2. plass i Storbritannia, og 1. i U.S.A. Noe de ikke har klart å følge opp senere. Selv om de etter min mening ga ut flere flotte låter i ettertid.