ABC*: The Look of Love

Utgivelsesår: 1982

Produsent: Trevor Horn, Anne Dudley

Låtskriver: ABC*

Fra albumet: The Lexicon of Love

 

  

look of love
Original scan

 

   

Kommentar:

"The Look Of Love" var en overlegen låt da den ble gitt ut i 1982. Aldri tidligere hadde jeg hørt en så flott plateproduksjon. Jeg husker hvor bra jeg syntes den var da jeg hørte den første gang hos en kamerat som var D.J. Også klesdraktene deres var sånn passe arrogant stilig - teatralsk i stilen som de framstod.

Det starter tøft med Martin Frys stemme, som på denne låta kan høres ut som David Bowie. Med den forskjellen at dette er symfonisk disco-pop. Og her er det pøst på med effektene. "The Look of Love" har et rytmisk lydbilde, og en god melodi. I tillegg til discorytmene og alle strykerne. Overgangene mellom instrumentene er også flott. F.eks. der låta går fra en lys damestemme, over i en lys stryker. Småpent og vakkert.

Det er den delikate produksjonen som først og fremst imponerer. Laget av noen av datidens beste lydmagikere i Trevor Horn, Gary Langan, og arrangør Anne Dudley. Dette møtet mellom de ulike produsentene, resulterte i ettertid i bandet Art of Noise.

I tillegg til at ABC var et dyktig band, og de hadde dyktige folk på produksjonssiden, var det også flinke folk med på markedsføringssiden. Alle gode krefter var satt inn for å gjøre dette bandet stort. Noe det også ble. Albumet gikk til topps på listene i Storbritannia. "The Look of love" nådde "bare" 4. plass på singellisten. Noe som er rart i forhold til kvaliteten, og det faktum at den ofte tas fram som en av de mest kjente låtene fra 80-tallet.

På oppfølgeren "Beauty Stab" virket det som mange av de gode kreftene var borte. I hvert fall de viktigste av dem: Trevor Horn og Anne Dudley. I stedet hadde de begynt å produsere selv, samt fått hjelp fra Mike Oldfield mannen David Bedford på orkestreringen.