David Essex: Myfanwy

Utgivelsesår: 1987

Produsent: Rod Edwards

Låtskrivere: Mike Read

Fra albumet: The Very best of David Essex, og musikalen "Betjeman"

  

myfanwy Original Scan

 

Liveframføring på Youtube

  Kommentar:

For min egen del er det en litt artig historie rundt denne låta. Jeg hørte den på Super Channel på slutten av 80-tallet, og syntes med en gang at den var veldig fin, uten at jeg klarte å notere meg navnet. Jeg klarte likevel i årene etter å huske melodien, så jeg kunne prøve å finne den igjen. Den var lenge en av mine "Lost melodies"..

På billig salg endel år senere fant jeg plata "His Greatest Hits" med David Essex. Jeg kjøpte den fordi jeg hadde likt filmlåta "Tahiti" så godt, på begynnelsen av 80-tallet. Jeg spilte gjennom CDen, og plutselig var den der! "Myfanwy". Utrolig vakker, slik jeg husket den. Det var et stort øyeblikk da jeg endelig hadde funnet den igjen.

Låta har en klassisk intro. Som om det var Vivaldi elller lignende. David Essex som på 60-tallet var et teen idol, har på dette tidspunktet blitt en aldrende mann. Og stemmen har det aldrende, ærverdige og distingverte ved seg.

Teksten har noen finurlige formuleringer som er fascinerende. Melodien er rolig og vakker, og svært elegant. Noe som gjør denne til en sikker kandidat på min "all time singelliste".

Det eneste ankepunktet jeg har imot den, er det "tynne" keyboardriffet i starten av låta, før strykerarrangementet kommer inn. Der kunne de brukt litt tid på å finne på noe annet, mindre syntetisk.

At "Myfanwy" kommer fra en musikal er ingen overraskelse, da den har en stemning som passer inn.