Gary Moore: Over the Hills and Far Away

Utgivelsesår: 1986

Produsent: Peter Collins

Låtskrivere: Gary Moore

Fra albumet: Wild Frontier

  

over the hills and far away Original Scan

 

  Kommentar:

Gary Moore hadde fram til denne vært kjent som en veldig dyktig heavy metal gitarist. På albumet "Wild Frontier" gikk han på et vis tilbake til sine røtter, der han på flere av låtene dro inn elementer fra irsk/keltisk musikktradisjon, og blandet det med heavyrock. Så også på denne. 

"Over the Hills and far Away" er en låt som dyrker gitaronanien, noe jeg i utgangspunktet ikke er så begeistret for. Men på denne er det konge. Jeg tror ikke man må ta låta for høytydelig. Det er en låt som passer på et 80-talls party for å få opp stemningen. 

Den starter heftig med en trommemaskin, og Moores stemme som i denne settingen høres veldig irsk ut. Før noen energiske fioliner kommer inn. Heavygitaren er hele tiden drivkraften i lydbildet. Men det er fiolinpartiene som gjør at det nesten går kaldt nedover ryggen på en. De er energiske, og 'ville', på en fascinerende måte. På samme måte som Big Country fikk gitarene til å høres keltiske ut på albumet "The Crossing" (1983). 

Dette er en låt som ligger et godt stykke utenfor den musikken jeg vanligvis hører på. Men som for veldig mange nordmenn ellers, er dette en høydare fra 80-tallet. Med sin energi og sitt lydbilde. Den lå bla. 7 uker som nr. 1 på VG-lista. I Storbritannia ble det en skuffende 20. plass.