Was (not Was): Papa was a Rolling stone

Utgivelsesår: 1990

Produsent: Don Was, David Was

Låtskrivere: N. Whitfield, B. Strong

Fra albumet: Are you Okay?

  

papa was a rolling stone
Original Scan

 

(ikke noe spesielt bra live versjon)

  Kommentar:

"Papa was a rolling stone" er nok en plate som ligger litt utenfor det jeg hører mest på. Men flott musikk liker man jo uavhengig av sjanger..

Dette er en gammel låt som The Temptations hadde stor suksess med i 1973. Skrevet av Strong/Whitfield som hadde mange av de store hitene på 60- og 70-tallet. 

Med stjerneprodusent 'brødrene' Don og David Was, fikk låta et helt annet trøkk enn de eldre versjonene. Kompet i låta er noe som minner meg om dårlig '70-talls pornomusikk'. Likefullt fungerer den som en bra discorytme. I tillegg er låta krydret med flotte vokalprestasjoner fra bla. Harry Bowens og Sweet Pea Atkinson. Den rustne stemmen er skikkelig tøff. At de i tillegg legger inn rapping på låta gir den en ekstra dimensjon.

"Papa was a rolling stone" er ganske lang, noe som gjør at man lettere lever seg inn i stemningen i låta. Det er 3-4 ulike stemmer som synger, med sine ulike kvaliteter. Og man kan se for seg at de alle har sin historie å fortelle om denne faren som forlot dem så alt for tidlig.

Uavhengig av Was(not Was) har låta en flott tekst, som jeg gjerne lytter til, med sitt tragikomiske preg. 

George Michaels versjon noen år senere er en flau bris i forhold til denne.

"Papa was a Rolling Stone" nådde 12. plass i Storbritannia i Was (Not Was) sin versjon.