Manfred Mann's Earth Band: Redemption Song (No Kwazulu)

Utgivelsesår: 1983

Produsent: Manfred Mann 

Låtskriver: Bob Marley

Fra albumet: Live in Budapest

  

Album Cover

 

   

  Kommentar:

Dette er en gammel protestsang skrevet av reggaeartisten Bob Marley. Den ble første gang framført av Manfred Mann på studioalbumet "Somewhere in Afrika". Men den gjorde ikke så sterkt inntrykk der, da det var lagt inn litt for mange forstyrrende elementer på låta. 

Men på plata "Live in Budapest" har de kuttet bort alle effekter, og gjort budskapet i låta mye klarere, og lettere tilgjengelig. Chris Thompson, som har en fantastisk fin stemme synger, til tonene av en kassegitar og et enkelt orgel. Det enkle kompet bidrar også til at Thompsons stemme kommer mer til sin rett. Det hele blir veldig stemningsfullt, med et visst hippiepreg.

Orgelpartiet midtveis, topper låta på en fin måte. Det har noe forsonende, nostalgisk over seg. Ikke ulikt orgelpariet på "Don't dream it's over" med Crowded House.

"Redemption song" er en låt jeg har spilt gang på gang, og som jeg har latt meg røre av. Mye pga. teksten:  "Emancipate yourselves from mental slavery. None but ourselves can free our minds. Have no fear for atomic energy, Cause none of them can stop the time..."

Jeg har tenkt over de ordene mer enn en gang.

"Redemption song" ble såvidt jeg vet aldri gitt ut på singel. Og liveplata låta kommer fra er heller ikke av de beste som helhet. Men det gjør ikke prestasjonene på denne låta noe dårligere for det.