The Hooters: Satellite

Utgivelsesår: 1987

Produsent: Rick Chertoff 

Låtskriver: Rick Chertoff, Rob Hyman, Eric Bazilian

Fra albumet: One Way Home

 

  
    Kommentar:

The Hooters var et friskt innslag på det poporienterte 80-tallet. Med sin bondegårdsrock, om man kan kalle det for det. Energisk musikk med føttene trygt plassert i den amerikanske rocketradisjonen. 

Medlemmene av bandet var parallelt med egen suksess involvert i Cyndi Laupers gjennombrudd. Frontmann Rob Hyman var med og skrev, og sang på "Time after Time". 

Av mange flotte låter fra The Hooters synes jeg "Satellite" er den beste. Den har en trøkk i seg som jeg knapt finner i andre låter.

Det starter pent med noen drag på en el-gitar og noe lett keyboardspilling. Før det braker løs i et massivt lydbilde med keyboards, gitarer og trommer, og Rob Hymans hese, rockete stemme.

Noe av det morsomme med Hooters og denne låta, er at de bruker så mange utradisjonelle instrumenter. Som hooter, mandolin, munnspill og fløyte. Noe som gir "Satellite" et særegent, landsens preg.

Det er vanskelig å ikke la seg rive med på refrenget: "So jump in the river and learn to swim, God's gonna wash away all your sins.And if you still can't see the light, God's gonna buy you a satellite." Med etterfølgende munnspill solo. Skikkelig tøft!

Jeg var så heldig å få oppleve bandet live i sine velmaktsdager, på en liten klubbscene. Og ennå idag er det den beste konsert opplevelsen jeg har hatt. Bedre enn Bowie, Depeche Mode, A-ha m.m.