Duran Duran: Save a Prayer

Utgivelsesår: 1982

Produsent: Colin Thurston

Låtskrivere: Duran Duran

Fra albumet: Rio

  

save a prayer
Original Scan

 
  Kommentar:

"Save a Prayer" er en av de store mimrelåtene fra 80-tallet. Og en av de fineste balladene fra tiåret.

Duran Duran var et av de virkelig store bandene på 80-tallet. Det var mye oppmerksomhet rundt låtene og albumene deres, og "Save a Prayer" er vel den låta flest holder som den beste. Så også jeg. 

Begrunnelsen min er noe av det samme som det er med "The Safety Dance" med Men without Hats. Den har en stemning i seg som gjør at man får tanker om fjerne strøk, og andre tider. Og det er den vakre keyboardspillingen i starten på låta, og underveis, som skaper den fine stemningen. Sammen med Simon Le Bons uttrykksfulle sang. Det er låter som "Save a Prayer" som gir ordet pop en positiv betydning.

Teksten til låta er skrevet av Simon, og den har i ettertid fått mye skryt pga. innholdet. "One night stands" har alltid blitt sett på som litt skittent, men for 2 personer som er lidenskapelig opptatt av hverandre, er dette øyeblikket magisk. Hva morgendagen vil bringe betyr ingenting der og da: "Some people call it a one night stand. But we can call it paradise." Det var nok mange ungdommer rundt om som kjente seg igjen i den beskrivelsen.

"Save a Prayer" hadde opprinnelig vært en akustisk gitarlåt. Så da Nick Rhodes kom ut av studioet, og presenterte det som en synthlåt skapt på en Roland Jupiter 70, ble de i andre i bandet overrasket. Likefullt syntes de alle at resultatet var fantastisk.

I ettertid har "Save a Prayer" fått klassikerstatus, som en av de beste poplåtene som noensinne er laget. I Storbritannia ble det 2. plass på singellisten i august 1982.

Videoen til låta bidro til å gi låta et eksotisk innhold, med scener ifra Sri Lanka. Noe som egentlig passet veldig bra.