Fine Young Cannibals: She drives me Crazy

Utgivelsesår: 1988

Produsent: David Z, Fine Young Cannibals

Låtskrivere: David Steele, Roland Gift

Fra albumet: The Raw & the Cooked

 

she drives me crazy
Original Scan

 
  Kommentar:

Første gang jeg hørte "She drives me Crazy", var på et diskotek i Trondheim. Jeg hadde lest at Fine Young Cannibals hadde skaffet seg en stor hit, og kvesset ørene da jeg hørte den. Ettersom det var et band jeg kjente fra før, og likte. Det første jeg tenkte, var at den minnet om Inxs og "Need you Tonight". Pga. gitarriffet. 

"She drives me Crazy" er en leken, og utrolig fengende låt. Perfekt for partys og dansegulvet. Det er trommerytmen og gitarriffet som driver låta og gjør den til det den er. I tillegg gjør Roland Gift en fin vokalprestasjon i skiftet mellom kastral og "vanlig" vokal. 

Ellers er det artig å høre hvordan de på slutten av låta spiller ut noen synthriff mot gitarriff. Med et godt anlegg hører man hvordan riffene danser mellom høytalerne.

Fine Young Cannibals ønsket egentlig å ha Prince til å produsere denne. Men han gjorde ikke sånn. Så de endte opp med Prince-mann David Z. og studioet til Prince, Paisley Park. Noe som viste seg å være et vellykket valg. Låta gikk til topps i U.S.A., og nådde 5. plass i Storbritannia. Mens albumet "The Raw & the Cooked" toppet albumlistene begge steder. En megasuksess var det rett og slett. Men det skulle vise seg å bli bortimot det siste noen hørte fra "kannibalene". Noe oppfølgeralbum kom nemlig aldri. 

"She drives me Crazy" har blitt samplet inn i mange andre låter. Og var også en del av vignetten på "Greatest Hits" på MTV, som jeg likte å se på. Og den var med i en Pepsi reklame. Så jeg tipper låtskriverne Steele & Gift har nok penger idag.

Det er synd det ikke ble flere plater fra denne gjengen. For både "She drives me Crazy", og albumet "Raw & the Cooked" albumet er flott musikk.