Pet Shop Boys: So Hard

Utgivelsesår: 1990

Produsent: Harold Faltermeyer, Pet Shop Boys

Låtskrivere: Neil Tennant, Chris Lowe

Fra albumet: Behavior

 

so hard Original Scan

 

  
  Kommentar:

"So Hard" er hentet fra Pet Shop Boys' fjerde album, "Behavior". Selv om de også tidligere hadde vært et elektroband, ønsket de på denne å gå tilbake til det opprinnelige. Nemlig analoge synthesizere, fra slutten av 70-tallet, og begynnelsen av 80-tallet. Og de ønsket å bruke en produsent som var spesialist på de instrumentene. De endte da opp med disco-spesialist Harold Faltermeyer (kjent for sitt samarbeid med Donna Summer, samt sin egen hit "Axel F."). 

Av låtene på albumet, var det på "So Hard" at man merket Faltermeyers påvirkning best. Da den er den mest elektroniske låta på albumet. Og den analoge synthen gir låta et varmt, tungt riff. Særlig innledningen på låta er av det heftige slaget. Med harde, rytmiske riff.

Det er også en veldig god melodi som omhandler konflikter i et forhold mellom to personer. Den har gode tekstlinjer som: "Everybody's got to live together. Just to find a little peace of mind there. If you give up your affairs forever. I will give up mine. But it's hard, So hard".  og ikke minst denne: "We've both given up smoking 'cause it's fatal. So whose matches are those?" - elegant sunget av Neli Tennant på en veldig avdempet måte. Det høres veldig britisk ut, som mye av Pet Shop Boys' musikk gjør. 

"So Hard" nådde 4. plass i Storbritannia, noe som må sies å være bra, da den ikke er noen typisk hitlåt.