Utah Saints: Something Good

Utgivelsesår: 1992

Produsent: John Kelly, Utah Saints

Låtskrivere: Jez Willis, Kate Bush

Fra albumet: Utah Saints

 

  

something good Original Scan

 

 

 

 

  Kommentar:

"Something Good" med Utah Saints er på min topp 100 låtliste. Jeg er ganske sikker på at den ikke er i nærheten av å være der på Kate Bush sin liste. Hun var alt annet enn fornøyd med at hennes "Cloudbusting" ble samplet, og vridd på i denne versjonen.

Utah Saints klarte å irritere mange 80-talls helter med sine samplinger. "New Gold Dream": Simple Minds, "Love Action": Human League, "There must be an Angel": Eurythmics, er noen av de andre låtene som ble samplet på albumet "Utah Saints". Til noens forargelse, men til min fornøyelse. Jeg synes de gjorde det på en fengende måte. Og med respekt for originalene.

Lydbildet på "Something Good" er av det fete slaget. Med sampling av gitarer, og tunge synthrytmer. Den har et discoriff iblandet Kate Bush' stemme. Og et etterfølgende keyboardriff som gir meg middelalder assosiasjoner. Det er i hele tatt lagt til mange lydelementer på denne fengende låta, som jeg oppdaget i min "house" periode.

"Something Good" nådde 4. plass på den britiske singellisten i 1992. I 2008 kom den overraskende tilbake på den britiske topp 10 listen, da i en remix versjon kalt "Something Good 08".