Marc Almond: Something`s gotten hold of my Heart

Utgivelsesår: 1988

Produsent: Bob Kraushaar

Låtskriver: Cook, Greenway

Fra albumet: The Stars we Are

  

 

 

  Kommentar:

"Something's gotten hold of my Heart" ble velfortjent en stor hit for Marc Almond i 1988. En flott artist som ikke har hatt platesalg som har stått i stil med kvaliteten på albumene. Men her klaffet det. 4 uker på topp i Storbritannia var imponerende.

"Something's gotten hold of my Heart" er en Gene Pitney låt fra 60-tallet som Marc hadde likt da han var ung (topp 5 hit i 1967). Marc hadde første gang sunget den på London Astoria for japansk TV. Og Clive Black (EMI) tente på å gjøre en plateinnspilling av låta. Marc ønsket å gjøre den "Elvis i Vegas aktig", med en dyp crooner-aktig stemme. Marc nevnte for Black at det hadde vært morsomt å ha Gene Pitney med på låta. Og Black tok ham på ordet og fikk Pitney inn i studio. Pitney som tilfeldigvis var på turne i England på den tiden var glad for å hjelpe Marc Almond, som han hadde stor sans for. 

Resultatet ble glimrende. Og snart begynte singelen å klatre på listene. Etter en opptreden på Top of the pops, og Friday with Wogan, klatret singelen helt til topps i januar 1989.

Jeg er ikke så begeistret for Pitneys stemme, og foretrekker derfor versjonen på albumet "The Stars we Are" (som forøvrig er mitt favorittalbum, uansett artist), hvor Almond synger låta alene.

Den er flott produsert av Bob Kraushaar som har gitt låta en klassisk innpakning. Noe som passer godt til Almonds flotte stemme, som her høres veldig operaaktig ut. I hele tatt får Almond tatt ut stemmeprakten sin på en måte som nesten gir meg frysninger. Til denne vakre kjærlighetsballaden, som har mye 60-talls sound i seg.

"Something's gotten hold of my Heart" har alltid vært en låt jeg har likt godt. Og spilt veldig mye opp gjennom årene.