Erasure: Sometimes

Utgivelsesår: 1986

Produsent: Flood

Låtskriver: Vince Clarke, Andy Bell

Fra albumet: The Circus

  

sometimes
Original Scan

 

.

Kommentar:

"Sometimes" var en låt jeg falt for umiddelbart da jeg hørte den første gang på Sky channel. Jeg kjente jo godt til Vince Clarke og hans prosjekter, og jeg hadde hørt om Erasure i forkant. Men dette var vel den første låta jeg hørte med dem. Og ennå i dag synes jeg den er det beste de har laget.

For å få tak i singelen til "Sometimes" måtte jeg få søskenbarnet mitt i Oslo til å kjøpe den for meg, og sende den, da den ikke var å oppdrive i Trondheim - lenge lenge før Spotify, Youtube, Amazon m.m. fantes.

"Sometimes" er en  fengende gladlåt som det er lett å få på hjernen. Jeg liker Andy Bells stemme, Clarkes lette gitarspill, damestemmen som korer "aaaa" i bakgrunnen. Og ikke minst Guy Barkers flotte trompetspill midtveis i låta. Det bidrar til å løfte låta fra å være veldig bra, til å bli en klassiker i mine ører. Bruk av fiolinspill eller trompet i poplåter, er noe jeg er svak for.

Erasure er et band jeg har hatt et nært forhold til siden denne låta ble gitt ut 1986. Jeg har også gått til innjøp av alle platene deres, noe som er blitt relativt mange gjennom årene. De har hatt mange flotte låter etter denne og, om ikke i samme klasse.

Det ble også Erasures første store hit, med 2. plass i Storbritannia.