Big Country: The Storm

Utgivelsesår: 1983

Produsent: Steve Lillywhite

Låtskrivere: Big Country

Fra albumet: The Crossing

 

  

Bildet er scannet fra baksiden av singelen til "In a Big Country"."The Storm" var aldri på singel.

    Kommentar:

Dette er den 3. låta på min topp 100 liste som kommer fra Big Countrys album "The Crossing".

"The Storm" skiller seg litt ut fra de andre låtene på albumet da den er mye roligere, og mer atmosfærisk. Men stemningen er også på denne hentet fra forgangne tider, et sted i Skottland. 

"The Storm" starter med en behagelig og "vennlig" el-gitar solo, med litt engleaktig koring i bakgrunnen fra Christine Beveridge. Før en stemningsfull kassegitar kommer inn. Det er så man føler man sitter ved leirbålet, og noen drar fram kassegitaren og synger den vemodige sangen om landsbyen som ble angrepet og nedbrent. Og om hvordan mannfolkene som var borte da det skjedde, tok opp jakten på gjerningsmennene i den bitende vinterstormen som herjet. Musikken og teksten gjør at man lever seg inn i historien. 

Høydepunktet i låta er når Bruce Watson  på slutten drar en vakker gitarsolo som i mine ører høres ut som norsk folkemusikk. Det er en dansende rytme i gitarspillingen. Og når Mark Brzezicki avslutter låta med en kompleks trommesolo, til tonene av noen engleaktige stemmer, er det nesten så man får frysninger. 

"The Storm" har et kompleks preg, da den beveger seg mellom ulike temaer og stemninger. Noe som oppleves som spennende.

Låta var aldri ute på singel, men den ble stadig spilt live, og tatt med på samleplater.