Dario G: Sunchyme

Utgivelsesår: 1997

Produsent: Peter Oxendale

Låtskrivere: Laird-Clowes, Gabriel, Spencer, Rosser, Spencer

Fra albumet: Sun Machine

 

  

sunchyme        Original Scan

    Kommentar:

Dario G må være et av de mer originale bandnavnene som er. Hentet fra navnet til den legendariske fotballtreneren Dario Gradi, som trente Crewe Alexandra i en årrekke, med stor suksess. Medlemmene av Dario G var ihuga Crewe A. fans. 

Og det er ikke bare navnet de har tatt fra andre. Deler av "Sunchyme" er samplet fra Dream Academys 80-talls hit "Life in a northern Town". 

Da jeg første gang hørte "Sunchyme", syntes jeg den var noe av det mest fengende som jeg hadde hørt. Det starter rolig med et pianoparti som bygger seg opp via noen blipp-blopp lyder. Den fortsetter med noen rytmer, keyboards, og Dream Academys sang. Før noen ståltrommer kommer inn, og bidrar til å skape et fyldigere lydbilde. 

Både 'ståltromme'-soloen og sangen, har en befriende stemning over seg. Som om dette var en sang om fred. Man får også assosiasjoner til sydligere breddegrader. Noe også den gode musikkvideoen legger opp til. Men afrikanere kledd ut som løver, sebraer o.l.

"Sunchyme" drar inn mange flotte elementer i låta, og knytter dem sammen på en høystemt måte. I en blanding av dance og popmusikk. Det hele er dyktig og svært elegant gjort.

Salgsmessig gikk det bra, med 2. plass i Storbritannia.

Andre fine låter fra "Sunmachine" albumet, er den mer kjente "Carnival de Paris", som ble brukt i forbindelse med fotball-VM, og i fotballreklamer. Og tittellåta "Sunmachine", hvor de har samplet "Memory of a free festival" med David Bowie på en fengende måte.