Deep Forest: Sweet Lullaby

Utgivelsesår: 1993

Produsent: Dan Lacksman

Låtskriver: Eric Mouquet, Michel Sanchez

Fra albumet: Deep Forest

  

sweet lullaby
Original Scan

    Kommentar:

Jeg husker hvor merkelig jeg syntes "Sweet Lullaby" var første gang jeg hørte den. Den lignet ikke på noe jeg hadde hørt før. Den kunne muligens minne om samesang.

Jeg ble veldig fascinert, og nysgjerrig på hvem gruppa bak låta var. Det viste seg å være to franske lydmagikere som på en innovativ måte blandet etnisk musikk med 'state of the art' rytmer og lyder. Noe denne låta tydelig viser.

"Sweet Lullaby" er bygd opp rundt en vuggesang sunget på Baegu. Et språk som fins på Salomonøyene, som ligger nord-øst for Australia. Stemmen på "Sweet Lullaby" tilhører en innfødt på øyene. Den ble tatt opp på bånd av en Hugo Zemp i 1970, som endel av UNESCOs "Musical sources collection".

Teksten handler om et foreldreløs barn som blir tatt vare på av sin eldre bror. Noe som er like rørende og vemodig som stemningen i låta.

Enigma og andre tok etter Deep Forest i årene som fulgte. Men ingen gjorde fusjonen av folkesang og elektrorytmer like bra som disse franskmennene.  Jeg ser for meg stammen som sitter rundt leirbålet og synger/nynner denne triste sangen.

I Norge nådde "Sweet Lullaby" 3. plass, mens den ble en topp 10 hit i mange andre land.