Soft Cell: Tainted Love

Utgivelsesår: 1981

Produsent: Mike Thorne, Daniel Miller

Låtskrivere: Ed Cobb

Fra albumet: Non - Stop Erotic Cabaret

  

tainted love

 

 

 

  Kommentar:

Det var Gloria Jones som på 70-tallet gjorde "Tainted Love" kjent. Men det var Soft Cell som gjorde den til en tidløs klassiker. Samtidig viste de på en fin måte  hvilke strømninger som gjaldt på starten av 80-tallet.

Paradoksalt ble låta nesten en belastning for deres videre karriere, da de aldri klarte å nå opp til samme nivå igjen salgsmessig. "Tainted Love" gikk til topps i Storbritannia (mest solgte singel i 1981), og gjorde det også bra i U.S.A. I 1991 havnet den nok en gang på topp 10 i Storbritannia med en 5. plass.

"Tainted Love" har et utpreget syntetisk lydbilde som kan virke kaldt. Også lyrisk er den "kald", med sin frustrasjon og desperasjon over ulykkelig kjærlighet. Marc Almond uttrykker dette med stor innlevelse og kraft. Slik at de som ikke skjønner hva teksten handler om, likevel vil ha en klar formening om innholdet.

Synthriffene i låta er fengende, der rytmen treffer bra med refrenget i "Tainted Love". Soft Cell var selv misfornøyd med at låtene deres ikke hadde større dybde arrangementmessig. Men samtidig bidrar det litt tynne lydbildet til at man lettere fester seg ved melodien og kompet.

"Tainted Love" er en låt man lytter til, og blir fenget av. Også 30 år etter.

Marc Almond som var sanger i Soft Cell, er sammen med Mike Oldfield, favorittartisten min.