Alan Parsons Project: The Turn of a Friendly Card

Utgivelsesår: 1980

Produsent: Alan Parsons

Låtskriver: Alan Parsons, Eric Woolfson

Fra albumet: The Turn of a Friendly Card

   

    Kommentar:

Alan Parsons Project var kjent for sine 'state of the art' produksjoner. Og "The Turn of a Friendly Card" er intet unntak. Det er et flott album, med denne tittellåta som høydepunktet. "The Turn of a Friendly Card" ligger i brytningen mellom klassisk og pop. Andrew Powell som har hatt det orkestrale ansvaret for flere plater, fikk boltre seg her. Noe som gjør at det er det symfoniske kompet man gjerne fester seg ved.

Resultatet har blitt et stemningsfullt musikkverk med klare assosiasjoner til middelalderen. Eric Woolfsen synger på en behagelig avdempet måte, som om det var en kirkesang. 

Teksten handler om det å sette alt på et kort, uten å tenke på konsekvensene. I utgangspunktet handler det om å sette alt på et kort i gambling, men det er ikke tvil om at Parsons samtidig ser det i en større sammenheng.

"The Turn of a Friendly Card" er ikke noen komplisert låt. Det er bare stemningsfullt og vakkert. Slik jeg gjerne liker det. 

"The Turn of a Friendly Card" ble ikke noen stor suksess da den ble gitt ut som album, selv om 13. plass i U.S.A. og 11. plass i Norge er bra. I Storbritannia ble det bare 38. plass. Tittellåta ble kun gitt ut som singel i Nederland, og enkelte andre land.

Deres neste album "Eye in the Sky" ble veldig populær. Og den inneholder mye av den samme symfoniske stemningen som denne låta har.