Ultravox: Visisons In Blue

Utgivelsesår: 1983

Produsent: George Martin

Låtskrivere: Midge Ure, Chris Cross, Billy Currie, Warren Cann

Fra albumet: Quartet

  

visions in blue

     

Kommentar:

"Quartet" var den første plata jeg kjøpte meg med Ultravox, etter å ha hørt "Reap the wild wind" på NRK programmet Zikk Zakk. I begynnelsen spilte jeg mest låtene på 1. siden på LP-en, da de var mest umiddelbar. Men etter hvert skjønte jeg at det var fine ting på side 2 også. 

"Quartet" albumet er produsert av Beatles-produsent George Martin. En mann med klassisk bakgrunn. Så det var et interessant forsøk å blande hans bakgrunn, med Ultravox' synthmusikk. Kanskje håpet de å gjenskape stemningen fra låta "Vienna"? Uansett er "Visions in Blue" låta på plata hvor man i størst grad fornemmer en klassisk påvirkning. 

"Visions in Blue" er en majestetisk låt. Den starter helt rolig. Midge nesten visker ordene som om det var en bønn. Før den bygger seg opp med flere og flere keyboards, til et storslått parti midtveis.

Jeg ser for meg et kammerorkester som framfører låta i en av Wiens ærverdige slott. Man kan også se for seg "Visions in Blue" framført i en kirke, da det kan høres ut som om de spiller på et kirkeorgel. Låta har et klart sakralt preg som fenger meg.

"Visions in Blue" klarte en fin 15. plass i Storbritannia da den ble gitt ut som singel i mars 1983. Noe som må kunne sies å være bra, da dette ikke er en noen typisk hitlåt.