Howard Jones: What is Love?

Utgivelsesår: 1983

Produsent: Rupert Hine

Låtskrivere: Howard Jones

Fra albumet: Human`s Lib

  

what is love
Original Scan

  Kommentar:

Som hos så mange andre var det "What is Love?" som ble mitt første, overveldende møte med Howard Jones.  Selv om jeg muligens hadde hørt hans første singel "New Song" før. "What is Love?" gjorde umiddelbart inntrykk, da den er utrolig fengende. Refrenget er nesten umulig å ikke få på hjernen.

Jeg husker det særlig var 'politi sirenene', og et synthriff i starten av låta som gjorde inntrykk. Som om det var introen på en krimfilm. "What is Love?"  har gått utallige runder på platetallerkenen og i CD-spilleren. Og jeg har den i dag representert på et tosifret antall plater.

Synthlyden på låta har en røffhet ved seg som jeg liker godt. Og synthsoloen midtveis i låta er med på å gi låta mer dybde. I tillegg har Howard Jones en kraft i stemmen sin, som han utnytter godt på denne låta. 

På starten av 80-tallet gikk Howard Jones til innkjøp av den analoge synthesizeren Roland Jupiter-8, og med den skapte han låter som "New song", "Equality" og "What is Love?". I ettertid er dette blitt en synth man gjerne forbinder med Howard Jones. Samtidig som Jones' hiter bidro til at synthen fikk gratisreklame som Roland ellers bare kunne drømme om

Teksten på "What is Love?" er også fin. Den handler om det å få lov til å ha tvil i et parforhold.  Noe den utrykker bra i denne tekstlinjen: "Can anybody love anyone so much that they will never fear. Never worry never be sad. The answer is they cannot love this much nobody can. This is why I don’t mind you doubting". 

"What is Love?" var et uttrykk for Howards behov for å stille spørsmål ved etablerte forestillinger. Howard: "People have romantic ideas of love as something that will give you everything you want. It never works out that way. You both have to have your own lifes."

"What is love?" er en virkelig fin låt som jeg alltid har vært glad i, og som jeg ser på som noe av det mest positive som skjedde på 80-tallet. Den ble også starten til et langt og godt forhold til Howard Jones. Selv om han aldri kom helt i nærheten av denne igjen.