Paul Young: Wherever I lay My Hat

Utgivelsesår: 1983

Produsent: Laurie Latham

Låtskrivere: Marvin Gaye, Norman Whitfield, Barret strong

Fra albumet: No Parlez

 

  

wherever i lay my hat
Original Scan

  Kommentar:

Mitt møte med Paul Young var gjennom NRK radio. De fortalte om en mann som hadde stor suksess i England for tiden med "Wherever I lay my Hat". Og jeg fikk høre låta. Jeg syntes den var spesiell, men ikke at det var noe typisk hitlåt. Til det var den for rolig, og uten noe bestemt refreng. Men det var noe med stemmen hans og kompet i låta som gjorde meg nysgjerrig. Jeg husker jeg senere ønsket meg låta på nærradioen for å få høre den igjen.

Den flotte melodien og Youngs fantastiske stemme gjør at "Wherever I lay my Hat" fungerer så bra i hans versjon. Han har et sterkt uttrykk i den hese stemmen sin. Som går fra det helt lyse, til det helt mørke. Låtas lavmælte stemning gjør at det er lett å bli glad i den. Dette er en coverversjon, opprinnelig sunget av Marvin Gaye i 1962. Men den originale versjonen synes jeg blir for flat, og uten noe spesielt å feste seg ved, utenom det faktum at det er en flott melodi.

Jeg fikk gleden av å oppleve Young i Olavshallen i Trondheim for et par år siden. Og stemmen satt fortsatt bra. Og han så veldig frisk ut, selv om han da var 45 år gammel. Synd for ham at det bare var en 50 talls mennesker i salen. Rart å tenke på at han 16 år tidligere hadde stått på Wembley og sunget for et fullsatt stadion.

Paul Young gikk solo i 1982 og fikk platekontrakt med CBS. De to første singlene "Iron out the Rough spots" og "Love of the common people" slo ikke an. Men med 3. singelen "Wherever I lay my Hat" tok det av. Den gikk til topps i Storbritannia, og var der i 3 uker. Albumet "No Parlez" gikk også til topps. I Norge nådde ikke singelen opp, men albumet klarte en sterk 3. plass.