Queen: Who wants to Live Forever

Utgivelsesår: 1986

Produsent: Dave Richards, Queen

Låtskriver: Brian May

Fra albumet: A kind of Magic

  

    Kommentar:

"Highlander" har i alle år vært favorittfilmen min. Mye pga den flotte musikken Queen laget til filmen. Musikk som ble laget på kort tid etter at Queen hadde fått sett en råversjon av filmen.

Den illustrerer handlingen i "Highlander" veldig bra. Både stemningsmessig, og i tekstene. Dette illustreres aller best på "Who wants to Live forever".

Det er Brian May som står bak den vakre balladen. "Who wants to Live forever" gjorde det ikke så bra på singel da den kom ut. Men den har likevel vokst i folks sinn med årene, og blir gjerne ansett som en av Queens beste låter. 

"Who Wants to Live Forever" inneholder få gitarer. Den er basert på piano- og keyboardspill. Og kan til tider minne om et symfonisk verk. Låta begynner som en ballade, men går etter hvert over i et mer rockete midtparti, før den igjen roer ned mot slutten. Vokalt starter låta med Brian Mays forsiktige, varme stemme, før Freddie tar over uten at man helt merker hvor overgangen går, og gir låta et mer rockete uttrykk. Alt gjort på en elegant og stemningsfull måte.

Etter at Mercury døde i 1991 fikk "Who Wants to Live Forever" på en måte en ny mening. 

I filmen blir låta spilt i et stemningsfullt øyeblikk der MacLeod må se sin kjære dø, mens han selv er dømt til evig liv på jorda. Dette skjer i vakre omgivelser i de skotske høylandene. En bedre illustrasjon kunne ikke låta fått. Det er så man blir rørt. Å da spørre seg selv: "Who wants to live forever?", synes ganske så passende.