Chris Isaak: Wicked Game

Utgivelsesår: 1989

Produsent: Eric Jakobsen

Låtskriver: Chris Isaak

Fra albumet: Wicked Game

  

  Kommentar:

"Wicked Game" var en av de første CDene jeg kjøpte meg, i 1989. Rett etter at jeg hadde måttet gi etter og investere i en CD-spiller. Jeg var litt skeptisk til å gå over til CDer da jeg samlet LP-plater på den tiden. Men den klare fine lyden på "Wicked Game"-plata kan ha bidratt til at jeg endret mening og heller begynte å samle CDer.

Det er veldig behagelig å høre på "Wicked Game". Fra det første treffet på strengene med tremolo-baren, som gir den lange, rene gitarlyden, til låta dør ut med ordene: "Nobody loves no one". 

Det er en veldig melankolsk låt, med Isaaks rene, fine stemme, som ligger et sted mellom Roy Orbison og Elvis Presley (forøvrig to artister Isaak beundrer). Stemningen i låta er ikke ulik den Orbison hadde i sine låter på slutten av 50-tallet.

'Soundet' i låta var også det som gjorde at Isaak fikk et gjennombrudd. Filmprodusent David Lynch hadde i forveien laget filmen "Blue Velvet" hvor Orbisons "In Dreams" ble brukt på en stemningsfull måte. Så da han skulle lage "Wild at Heart" ville han ha noen av den samme stemningen. Valget falt da på Isaaks "Wicked Game", som fram til da ikke hadde vært særlig kjent. Det var kun en instrumental versjon av låta som ble brukt i filmen. Men den bidro likevel til å gi Isaak det store gjennombruddet. Med en topp 10 hit i U.S.A. og Storbritannia, og ellers i verden. I Norge nådde ikke singelen opp, men albumet "Wicked Game", som ble satt sammen med denne og tidligere låter med Isaak, nådde 6. plass på VG-lista.

Teksten i låta uttrykker stemningen i låta. Med ulykkelig kjærlighet for en dame han tydeligvis aldri vil få. 

Det var veldig fortjent at Isaak fikk dette gjennombruddet. Han hadde laget flere fine plater før denne, som ikke hadde fått den oppmerksomheten de fortjente.