Black: Wonderful Life

Utgivelsesår: 1987

Produsent: Dave Dix

Låtskrivere: Colin Vearncombe

Fra albumet: Wonderful Life

  

wonderful life
Original Scan

 

  Kommentar:

Albumet "Wonderful Life" har en spesiell plass i platesamlingen min. Det var nemlig den første CDen jeg kjøpte meg, så sent som i 1988. Jeg var lenge skeptisk til dette 'nye' formatet. 

Men denne plata var i hvert fall en veldig god start - fin som den er. Jeg hadde hørt "Wonderful Life" flere ganger på Super Channel og ble glad i den fine låta.

Jeg ble samtidig imponert over hvordan sanger Colin Vearncombe klarte å gjøre så lite ut av seg på scenen, da jeg på samme tid så ham i et liveopptak. Men det forsterket vel bare inntrykket av at det var musikken som var det viktige. 

"Wonderful Life" starter med en keyboard-intro som høres ut som starten på en nasjonalsang. Før den bryter over i et keyboard-riff som høres ut som en ståltromme, som gir assosiasjoner til en sydhavsøy. Og oppi dette kommer Vearncombes melankolske, litt triste sang. En sang som handler om det å være ensom og litt nedfor. Men samtidig ha evnen til å se det positive i livet, og glede seg over det. 

Eller handlet den egentlig om det? Ifølge Colin ble låta skrevet etter en rekke tragiske hendelser i livet hans, der han hadde store problemer å se noen lyspunkt i livet i det hele tatt. 

Colin Vearncombe: "I had been in a couple of car crashes, my mother had had a serious illness, I had been dropped by a record company, my first marriage went belly-up and I was homeless. Then I sat down and wrote this song called 'Wonderful Life'. I was being sarcastic."

Vearncombe, som i realiteten var Black, synger låta med en uttrykksfull, men forsiktig stemme. Noe som passer bra for å bygge opp under teksten.

Singelen "Wonderful Life" nådde 8. plass på den britiske singellisten, mens albumet klarte 3. plass. Etter dette ble det gitt ut mange album, men ingen som ble lagt merke til av massene. Selv om oppfølgeren "Comedy" også var en flott plate, og han ga ut flere fine ting i årene som fulgte.

Colin Vearncombe døde dessverre i en bilulykke i 2016.