The Christians: Words

Utgivelsesår: 1989

Produsent: Laurie Latham

Låtskrivere: O'Riada/ Henry Priestman

Fra albumet: Colour

  

words
Original Scan


  Kommentar:

The Christians bestod av de tre brødrene Russel, Garry og Roger Christian, og Henry Priestman (med norske aner). Bandet ble dannet I Liverpool i 1984. Deres tre første singler "Hooverville", "Forgotten Town" og "When the Finger points" gjorde det alle bra på den britiske singellisten. Noe som førte det selvtitulerte debutalbumet deres opp på en 2. plass på albumlisten i Storbritannia. Før albumutgivelsen valgte den eldste av Christians brødrene, Roger, å gi seg i bandet, da han ikke fikk synge førstevokal. 

Jeg hadde hørt endel av låtene fra 1. plata deres uten å bli fenget av de da. Men så begynte videoen til "Words" å rulle på MTV, og da var jeg solgt. Keyboardspillet som driver låta var veldig emosjonelt og fengende.

"Words" er egentlig en folk-sang. Og i Christians sin versjon fikk den et lydbilde låta verdig. Den starter først rolig med pianospiling. Før vi får en lang og vakker fiolin-intro, som høres veldig irsk ut. Denne går så over i et roligere soul-parti hvor Garry viser hvilken varme han har i stemmen. Det er nesten litt sakralt. På slutten blandes stemmen hans med fiolinene, noe som ytterligere bidrar til den fine stemningen.

"Words" ebber ut på en smakfull måte, til tonene av Priestmans keyboardspilling. Lydbildet er fylt av små detaljer hele veien. Med fyldig synthlyd, noe som ikke var så vanlig på slutten av 80-tallet. Man skjønner at Priestman er i sitt ess når han får spille på synthene og keyboardene sine.

 "Words" nådde 18. plass på singellisten i Storbritannia, mens det flotte albumet hvor låta kommer fra gikk helt til topps, i januar 1990. Vel fortjent.