The Bluebells: Young at Heart

Utgivelsesår: 1984

Produsent: Colin Fairley

Låtskrivere: Robert Hodgens, Fahey

Fra albumet: Sisters

  

young at heart
Original Scan

  Kommentar:

Skotske The Bluebells var et kortlivet band. De ga kun ut et album, og en rekke singler. Før de ga seg i 1985, etter 4 år sammen.

Singelen "Young at Heart" ble gitt ut i 1984, rett før de sluttet, og nådde en fin 8. plass i Storbritannia. Historien om bandet kunne sluttet der. Hadde ikke noen bestemt seg for å bruke låta i en Vokswagen golf-reklame. Reklamen ble populær, og folk fikk fornyet interesse for låta. Kanskje var det mange som ikke hadde fått den  med seg ved første korsvei. Uansett førte det til at "Young at Heart" gikk til topps i 1993, og holdt seg der i 4 uker.

Men noe videre samarbeid mellom de opprinnelige medlemmene førte ikke den nye suksessen til.

Jeg liker "Young at Heart" fordi det er en veldig positiv, rett fram gladlåt. Fiolinspillet i låta er av det sjarmerende slaget. Ikke ulikt hva Dexys Midnight Runners og Van Morrison hadde gjort noen år før. Og refrenget som kommer igjen mange ganger i løpet av låta, er av den typen man får på hjernen. Enten man vil eller ikke.

"Young at Heart" ble skrevet av bandleder Bobby Bluebell, sammen med Siobhan Fahey fra popbandet Bananarama. En dame han var kjæreste med på den tiden. Og det var Bananarama som først fikk gleden av å gi den ut på plate i 1983, uten at de klarte å gjøre like mye ut av den som The Bluebells.

"Young at Heart" og The Bluebells følger i en fin britisk tradisjon av gode gitarband. Aztec Camera, Dexys Midnight runners, Big Country, Alarm, Jesus & Mary Chain, Smiths, Pogues, m.fl.