hhhh

Med 1. plass på listene i land som U.S.A. og Storbritannia, viste a-ha vei for andre norske band som hadde en drøm om å slå gjennom internasjonalt. 

Inspirert av Magne, Morten og Påls suksess dukket det på 2. halvdel av 80-tallet opp flere synthbaserte popband i Norge med et uttalt mål om å slå gjennom i utlandet. Slik som Avalanche, One 2 Many, Fra Lippo Lippi, Money Talks, (tildels) Shatoo, Tomboy, Coco, Small Affairs, People fra Østlandet, og 2 Brave fra Stavanger.

Sistnevnte begynte å gjøre seg bemerket i mediebildet allerede i 1985, men fikk ikke noen listeplasseringer før i 1988. Inn på VG-lista kom de først i 1989 med den tidstypiske "Stop That Girl" - låta de gjerne huskes for.

2 Brave bestod av Stavangerguttene Ole Paulsen og Per Kristian Ottestad. Per Kristian som sang, og skrev de engelske tekstene hadde fått språket inn med 'morsmelken', ettersom han hadde engelsk mor, pratet engelsk hjemme, og besøkte morens familie i Newcastle flere ganger i året i oppveksten.

Det musikalske samarbeidet mellom de to begynte i 1982, da de 14 år gammel begynte å synge med et 11 manns band i Hinna Tensing. Ikke lenge etter ble de to med i et annet band også, som de 'spilte i bare for løye'. Per Kristian Ottestad: "Vi var ikke ute etter en masse spillejobber, men vi laget to innspillinger i Vestland studio."

Per Kristian Ottestad (i Smash Hits): "Ole was in charge of our choir (leder av koret) by the time he was fifteen."

Året etter - i 1983 - dro de to til Oslo for å få platekontrakt. Og selv om responsen var god, med tilbud om å få gi ut plate, valgte de å takke nei, og heller dra tilbake til Stavanger. Ole Paulsen: "Vi fikk tilbud, men det var ikke det vi var ute etter. I stedet dro vi hjem for å lage flere 'demoer'. Men bare det faktum at vi fikk positiv respons i Oslo, gjorde at vi forsøkte å satse stort med en gang. Derfor ville vi prøve England i stedet.

Per Kristian og Ole flyttet til London høsten 1985, omtrent på samme tid som a-ha toppet Billboards singelliste i U.S.A. med "Take On Me". Det var a-ha som inspirerte dem til å prøve seg i London: "Tør de, så tør vel vi." På det tidspunktet var det likevel Wham som var deres musikalske forbilder.

 Tør de, så tør vel vi..

I likhet med a-ha dro de over til England med en demotape under armene. Ole og Per Kristian var på det tidspunktet bare 17 år gamle. Penger til turen (6000 kroner) fikk de etter litt tigging i nærmiljøet, og sponsing fra en sportsbutikk, en bank, og et diskotek. Ole Paulsen: "Vi var frekke og forklarte at vi trengte sponsing for å dra til London og bli popstjerner. De ga oss penger mot at vi nevnte dem i radiointervjuer."

På flyet over til England hadde de meg seg treningsdrakter som var overstrødd med reklame. 

På forhånd hadde de avtalt møter med 6 plateselskap i London.  

Foreldrene ble ikke underettet om guttenes planer før alt var klart. Mens kameratene lo da de fortalte om planene de hadde, om å slå gjennom som popstjerner i London.

Framme i England presenterte de demoen de hadde spilt inn til plateselskapene som tok seg tid til å høre på den. Per Kristian Ottestad: "Vi løp rundt til forskjellige plateselskap i begynnelsen. Av 12 slapp vi inn hos 6. To av dem var dumme nok til å ville 'signe' oss - gjett om vi fikk blod på tann. Til slutt havnet vi hos MCA, men der fikk hele staben sparken like etterpå. De som overtok, sparket oss."

Også det store selskapet CBS var interessert i 2 Brave. Men de ønsket å gjøre bandet til 'nikkedukker for småpikene', så Ole og Per Kristian valgte å takke nei. I stedet endte de opp hos det lille selskapet I Major som ifølge de to var 'i hundre'. I 1985 ble singelen "Get It Out Body And Soul" gitt ut, med en Graham Dickson som produsent. Ole Paulsen: "Produsenten hadde jobbet med Elton John, og var veldig proff. Det tok 5 dager å spille inn låta."

      

2 Braves første singel "Get It Out Body And Soul" ble gitt ut på I Major i 1985.

For å promotere singelen fikk 2 Brave 50.000 kroner, som skulle brukes til å spille inn en musikkvideo. De laget videoen selv sammen med venner fra Tensing i Stavanger. Ifølge de to ble denne videoen spilt endel på amerikanske musikkanaler.

De fikk også penger til nødvendig livsopphold, og de ble innlosjert i en leilighet med hage og epletre. Ole Paulsen: "Vi får 300 kroner i uken i lommepenger, og en hjemreise hver måned."

På den tiden singelen ble gitt ut deltok 2 Brave på en radiokonsert sammen med kjente navn som Simply Red og King. Etterpå måtte de ut og skrive autografer til hundrevis av ungdommer. Ole Paulsen: "Etter konserten satt jeg i garderoben og slappet av med en cola. Da stomert manageren vår inn og skrek: 'Spring ned. Det er kø av ungdommer som venter på autografer'. Jeg kunne nesten ikke tro det. Vi måtte skrive på hundrevis av plater og bilder."

2 Brave opptrådte også på Hippodrome - verdens største diskotek, og de opptrådte på rockeklubben Hammersmith Palais.

Ettersom de fortsatt var elever ved en videregående skole i Stavanger - i 2. klasse - måtte de også hjemom for å gjøre unna nødvendig skolegang. Ole Paulsen: "I 3 uker pendlet vi mellom Norge og England før vi bestemte oss for å ta et års skolepause."

Våren 1986 var 2 Brave i gang med innspillingen av sin 2. singel, i et studio i Wimbledon, Sør-London. I et studio like ved holdt a-ha på med innspillingen av albumet "Scoundrel Days". I slutten av januar 1986, da a-ha toppet den britiske singellisten med "The Sun Always Shines On T.V.", benyttet Per Kristian og Ole muligheten til å besøke sine norske musikerkolleger, for å gratulere dem med 1. plassen. Med seg hadde de en flaske champagne. 

Litt senere gjorde a-ha ære på 2 Brave ved å sørge for at videoen til "Get It Out Body And Soul" ble vist på MTV, da de skulle velge ut en musikkvideo.

Ole og Per Kristian på besøk i studioet til a-ha, for å gratulere dem med 1. plassen i Storbritannia.

"Get It Out Body And Soul" ble dessverre ingen suksess, og like etter var I Major konkurs, slik at Per Kristian og Ole måtte se seg om etter et annet plateselskap. Per Kristian Ottestad: "Det gikk på ræva, for å si det som det er. Vi var alt for naive, plateselskapfolkene var for naive, og singelen vår var ikke god nok."

Tiden som fulgte var frustrerende, med uvisshet om hva framtiden ville bringe. Og der de konstant manglet penger til nødvendig livsopphold. I likhet med a-ha noen år tidligere, måtte de derfor dra hjem for å tjene penger, før de pånytt kunne følge popdrømmen i London. 

På den tiden var Ole forlovet, med kjæreste hjemme i Stavanger, mens Per Kristian var singel. Per Kristian Ottestad: "Vi levde på luft og kjærlighet. Jeg på luft, og Ole på kjærlighet."

Parallelt med at de to jobbet med å skaffe seg ny platekontrakt, knyttet de også kontakter i KFUM i London, der de hjalp engelskmennene med å bygge opp en Tensing bevegelse, etter mønster fra Norge.

Ole Paulsen: "Miljøet rundt Tensing er det beste man kan starte i. Det gir deg en helt enestående kreativ frihet, og ved å hjelpe til i London, er vi med på å gi noe tilbake."

12. mars 1986 fikk 2 Brave omtale på to sider i et av Europas største musikkmagasin, Smash Hits. I kjølvannet av a-has store suksess i Storbritannia, ble 2 Brave omtalt som det neste store fra Norge, i 'The Current Norwegian Invasion'.

Pga. sin høyde på 1.93 ble Per Kristian Ottestad omtalt som den høyeste personen som noensinne har levd. De ga ham også honnør for engelsken, med Geordie-aksent. Smash Hits: "The most impressive thing of all is that Kristian speaks with a Geordie accent! Even though he`s lived in Norway all his life!"

Smash Hits gjorde også et nummer av at Per Kristian og Ole hadde gjort det meste selv på innspillingen av "Get It Out Body And Soul": "They sing, write, arrange, and originate all rhythm programming."

I april 1986 hadde magasinet 'Det Nye' en artikkel om 2 Brave, der man fikk et innblikk i ståa hos de to unge nordmennene som søkte lykken i Londons popindustri. På det tidspunktet var det snakk om at det store selskapet Warner Bros skulle gi ut bandets neste singel.

Etter tre års arbeide og mange forviklinger fikk de platekontrakt med selskapet London records, som på det tidspunktet hadde popartister som Bronski Beat, Fine Young Cannibals, Blancmange og Bananarama i stallen.

Hos London Records fikk de større 'kunstnerisk frihet', med større kontroll over utformingen av låtene. Per Kristian Ottestad: "Vi gjør som vi vil. Og vi spiller alt selv, vi arrangerer alt, og nesten halvparten av låtene på plata er produsert av oss. London records er et typisk hitsingel selskap. De satser mye tid og penger på oss."

21. november 1988 ble "Stop That Girl" gitt ut som første singel på London records. Den debuterte på den britiske topp 100 listen i slutten av desember, med en 100. plass. 14. januar 1989 var den oppe på en 81. plass. Etter 7 uker på listen falt den ut.

På en musikkanal på TV ble videoen til låta kåret til ukens beste.

 

"Stop That Girl" nådde 81. plass i Storbritannia. Til høyre er den japanske CD-singel utgaven.

Låta var produsert av meritterte Phil Thornalley, som fram til dette var mest kjent for å ha vært medlem av The Cure. I 1982 produserte han Cure klassikeren "Pornography". Han hadde også deltatt som lydtekniker/produsent på plater med XTC, Duran Duran, Johnny hates Jazz (ble senere vokalist i bandet) og Prefab Sprout.

Phil Thornalley produserte "Stop That Girl" for 2 Brave.

Thornalley produserte også bandets neste singel, "After Midnight", som nådde 80. plass i Storbritannia, 18. mars 1989. På begge disse singlene fikk 2 Brave celeber hjelp med koringen fra Carol Kenyon - en av de mest annerkjente vokalistene/koristene i England på 80-tallet. Hun deltok på plater med bla. Howard Jones, Tears for Fears, Heaven 17, Nik Kershaw, og Simple Minds.

"After Midnight"

På den første VG-lista som ble presentert i januar 1989 var 2 Brave representert, med en fin 9. plass for "Stop That Girl". Dette førte til et større oppslag i VG med tittelen 'Nå vil vi satse - 2 Brave inn på VG-listen'

Per Kristian og Ole var godt fornøyd med å være inne på VG-lista: "Dette kan man kalle en god start på det nye året."

Etter 4 uker var den oppe på en 4. plass, som bestenotering. Etter 7 uker falt den ut. Like fornøyd var de også med at "Stop That Girl" hadde gjort seg gjeldende på den britiske singellisten.

2 Brave ga ut ytterligere en singel i 1989, med "Boys And Girls", som dessverre ikke nådde opp noe sted. I tillegg ble "Up To You" gitt ut som promosingel.

På begge disse låtene fikk de hjelp fra Gary Barnacle på saksofon. Foruten å være kjent som kjæresten til Kim Wilde, gjorde han seg bemerket som 80-tallets mest brukte studiomusiker? der han deltok på hele 250 plateinnspillinger, med artister som Level 42, Chris de Burgh, Ultravox og Pet Shop Boys.

 "Boys And Girls" ble også gitt ut som CD-singel.

11. februar 1989 hadde Aftenposten et oppslag om 2 Brave, med tittelen "Alle gode ting er 2". Det var to fornøyde gutter med stor tro på framtiden som pratet med journalisten fra Aftenposten. De skrøt av plateselskapet sitt, og de fortalte om hvorfor de ønsket å bli popstjerner. 

Aftenposten: "Hvorfor ønsker dere å bli popstjerner. Per Kristian Ottestad: "Penger.. Vi synes ikke om å fortelle folk meningen med livet. Suksess betyr at vi kan tjene godt og leve godt. Målet er å bli nummer 1 på listene i U.S.A."

Det kunne virke som om de etter beste evne prøvde å leve opp til bandnavnet, som på engelsk kan bety 'overmodig'..

Forut for dette hadde de turnert som oppvarmingsband for Rick Astley, som på det tidspunktet kunne se tilbake på store hits som "Never gonna give you up" (1. plass i UK) og "Together Forever" (2. plass i UK). Per Kristian Ottestad: "Det var kjekt å spille med Astley, en suksess - selv om vi bare mimet. Vi brukte plasttrompeter, og fikk ihvertfall vist at vi har det gøy med musikken vår. Vi utgjør den eneste oppvarmingen til hans konserter, og har 25 minutter til disposisjon."

Som oppvarmingsband for Astley fikk de muligheten til opptre for 15.000 mennesker på Wembley (Arena?). På det tidspunktet var de overbevist om at de selv snart kom til å være like populære som Astley.

De brukte også Rick Astley (og George Michael) som musikalsk referanse når de skulle fortelle hvordan de hørtes ut på plate. Mens i realiteten hørtes de mer ut som samtidige artister som Blue Mercedes, Big Fun og Living in a Box.

I etterkant av turneen med Rick Astley mottok de 700 fanbrev, noe de var stolte av.

I 1988 gikk Per Kristian og Ole i studio for å spille inn debutplata. Det skulle vise seg å bli en langtekkelig affære, med besøk i hele 18 studio, før de var fornøyd med resultatet. 

24. mai 1989 var 2 Brave å se i programmet 'Norsk musikk topp' på TVNorge, sammen med bla. One 2 Many og DeLillos.

     

2 Brave framførte "Stop That Girl" på norsk TV.

Albumet "Big Time Beat" ble gitt ut i slutten av februar 1990. Det var egentlig meningen at den skulle gis ut et år tidligere, da under navnet "After Midnight".

I den anledning hadde VG et oppslag om at platen skulle lanseres internasjonalt. Bla. i land som Australia og Japan. 2 Brave: "Vi har ikke spart på noe. Dette er en meget kostbar produksjon. På hitlistene må vi jo konkurrere med verdensnavn som Quincy Jones og Phil Collins."

"Big Time Beat" bestod av 11 lettfattelige, dansbare poplåter, godt egnet for kassett-walkman og discogulvet. Og som bandet selv antydet var det en proff produksjon som lå i bånn av de fengende låtene. Med bruk av siste nytt innen digitale lydeffekter. Med unntak av de to låtene Phil Thornalley produserte, var det Per Kristian og Ole selv som stod oppført som produsenter på alle låtene, sammen med Mike "Wah Wah" Wilkie.

Andre kjente navn som deltok på innspillingen av "Big Time Beat" var blåseensemblet The Kick Horns, som på 80-tallet deltok på album med artister som David Gilmour, China Crisis, a-ha, og The Rolling Stones.

Albumet "Big Time Beat" ble gitt ut i februar 1990.

Ole og Per Kristian var engasjert på flere områder, og hadde sterke meninger om mye. Men de unnlot å la dette komme til uttrykk i tekstene på plata, ettersom de ikke ønsket å 'tre meningene sin nedover hodene på folk'. 

Ole Paulsen: "Vi er begge kristne, og tiden i Tensing har betydd enormt mye for oss. Vårt ønske er å oppmuntre."

Per Kristian: "Vi jobber aktivt mot narkotika. Men i vår musikk ønsker vi å vise at det går an å smile. Du klarer ikke å bære verdens problemer på din rygg allikevel."

For å promotere den nye plata stilte 2 Brave opp i flere TV program. Lørdag 10. februar var de å se i underholdningsprogrammet 'Hotell' på NRK. 16. februar var det 'Panorama' som fikk besøk av de norske popstjernene. For anledningen hadde NRK laget en musikkvideo med 2 Brave som ble vist i dette programmet av Panorama.

Per Kristian og Ole kan stolt presentere sitt nye studioalbum.

Til tross for mange fengende låter, og iherdig promotering ble ikke "Big Time Beat" noen salgssuksess. Den nådde verken opp på VGs albumliste eller Storbritannias topp 100 albumliste. Heller ikke andre steder i verden kom den inn på listene.

Etter en albumutgivelse og 4 singellutgivelser måtte Per Kristian og Ole innse at interessen for musikken deres ikke var all verden. Og at målet om listesuksess i England og U.S.A. fortsatt bare var en fjern drøm. 5 år med hardt arbeid hadde ikke gitt det resultatet de håpet på. Per Kristian Ottestad: "Vi var nok ingen kommersiell suksess, men jeg ville ikke vært tiden foruten. Takket være 2 Brave fikk jeg flere viktige kontakter i bransjen, og vi tjente også en del penger."

De bestemte seg derfor for å oppløse bandet, og heller bruke tiden til andre ting. Begge to var i gang med økonomistudier i London. I tillegg hadde de begynt å skrive musikk for andre. Bla. hadde de allerede komponert temalåta til et avTV programmene til BBC. Og samarbeidet med BBC fortsatte i 4 år til. Per Kristian Ottestad: " I nesten fire år skrev vi alle jinglene for BBCs ungdomsavdeling."

2 Brave ble oppløst rundt 1990.

Kontaktene i bransjen var gode å ha da Per Kristian i 1994 startet opp bandet The Getaway People (navnet tok de fra en britisk reklamekampanje), sammen med gamle kamerater fra Stavanger. Per Kristian Ottestad: "For to år siden, mens jeg fremdeles bodde i England, tok jeg kontakt med Stavanger-musikere jeg kunne tenke meg å spille med. Da jeg var ferdig med studiene i Newcastle før jul i fjor, gikk vi i gang for alvor."

Det startet med at Ottestad var hjemme i Stavanger, på ferie fra siviløkonomstudiene i Newcastle. Han havnet da på nachspiel hos bassist Pål 'Race' Morterud (eks Leif & Kompisane). Og sammen ble de enig om å starte band. Ikke lenge etter var også Espen Noreger (trommer, fra Peltz), Arne Hovda (keyboard) og Harald Halle (gitar) med i bandet. Sistnevnte sluttet i 1996, og ble erstattet av Stein Bjelland.

The Getaway People

Mens Per Kristian Ottestad var medlem av The Getaway People hadde han kallenavnet Boots. Mens 2 Brave hadde spilt lettfattelig dance/pop, var det 'soulinspirert funk n’roll' (som de kalte det) som gjaldt for The Getaway People.

Allerede fra starten var det klart at bandet ønsket å nå ut over landets grenser. Det var snakk om storsatsing, og Amerika var hovedmålet. Ingen norske selskaper ville gi dem kontrakt, men i 1997 fikk The Getaway People kontrakt med amerikanske Columbia Records. Etter at visstnok hele 34 selskaper hadde vist sin interesse. Samtidig dro de på en omfattende USA-turné, hvor de besøkte samtlige amerikanske stater unntatt Nord- og Sør Dakota, Alaska og Hawaii.

I 1998 ga Getaway People ut den fengende singelen "She gave me love". Med seg som låtskrivere hadde Ottestad Ole Paulsen og Mike Wilkie fra tiden med 2 Brave. Samme år ga de ut debutalbumet "The Getaway People", og i 2000 fulgte "Turnpike Diaries". Begge albumene kom inn på VGs albumliste.

       

The Getaway People rakk å gi ut to album.

Men til tross for høye forventninger og mye omtale i media ble ikke The Getaway People noen salgssuksess. Bla. nådde de ikke opp på amerikanernes Billboard Top 200 albumliste. Og til tross for at de hadde avtale om utgivelse av 7 album, ble de løst fra kontrakten med Columbia records allerede etter 2 album, i 2001. På det tidspunktet hadde de allerede skrevet flere låter med tanke på et 3. album. 

Etter dette gikk bandet mer eller mindre i oppløsning, uten at de offisielt gikk ut og fortalte at bandet var historie. Endel av Getaway Peoples musikk har blitt brukt i filmer og TV-serier som 'Muppet Show', og de hadde også kjenningsmelodien til TV-serien 'Young Americans'.

Getaway People hadde U.S.A. som base, og Per Kristian Ottestad fortsatte å bo her, også etter at bandet var historie. Han slo seg etter hvert ned i Brooklyn, New York.

I 1998 skrev Ottestad den norske teksten til Lars A. Fredriksens låt "Alltid sommer", som vant den norske Grand Prix finalen. Til den internasjonale finalen hadde den endret navn til "All I ever wanted was you" - med en ny tekst av Ottestad.

Mens musikkarrieren til Per Kristian Ottestad hadde vært preget av stor entusiasme og store forventninger, med ditto nedturer. Opplevde han kjempesuksess i 2002. Ikke som utøvende musiker, men som låtskriver for megastjernen Robbie Williams. Sammen med Williams, Daniel Pierre og Ashley Hamilton skrev han låta "Come Undone", som ble å finne på Williams` nr. 1 album "Escapeology". Albumet solgte i 6,5 mililoner eksemplarer, med 1. plass i Storbritannia og mange andre europeiske land. Noe som ga Ottestad betydelige inntekter som opphavsmann for en av låtene på plata. Ottestad spilte også keyboard på "Escapeology", og han leverte ytterligere en låt til den amerikanske utgaven av albumet.

Han tjente også bra da "Come Undone" ble gitt ut som singel fra albumet, med bla. 4. plass i Storbritannia. Og da den ble tatt med på samleplata "Greatest Hits" fra 2004, som gikk til topps i 18 land, og solgte totalt 6 millioner eksemplarer. Også to andre samleplater Williams har gitt ut har inneholdt "Come Undone".

Til sammen tjente Per Kristian 5 millioner på "Come Undone".

"Come Undone" ble en kjempesuksess, både for Robbie Williams og Per Kristian Ottestad.

Et par måneder etter at Ottestad hadde skrevet "Come Undone" ble han kontaktet av Williams med spørsmål om han ikke kunkt seg å være musikalsk leder i turnebandet hans etter Guy Chambers som Williams nettopp hadde sparket. Men Ottestad som nettopp gift, og nettopp hadde vært ute på turne med The Getaway People valgte å takke nei til tilbudet.

Ifølge media, og de som skrev Williams boken "Feel" var Ottestads låt "Come Undone" den utløsende årsaken til at Chambers og Williams gikk hvert til sitt. Chambers hatet "Come Undone", mens Williams følte seg tråkket på av Chambers ettersom han likte låta godt, og i tillegg ønsket større kredit selv som låtskriver. Chambers skrev bla. hitene "Rock DJ", "Feel", "Millennium", "Let Me Entertain You", "Angels", "Supreme", "No Regrets" og "Eternity" for Williams.

11. april 2003 var Per Kristian Ottestad å se hos Fredrik Skavland sammen med Robbie Williams, der de pratet om samarbeidet, og låta "Come Undone". Per Kristian Ottestad: "Vi har det enormt morsomt sammen. Jeg vil si vi har en dyp respekt for hverandre. Han ser jeg kan hjelpe ham. Jeg gir musikken hans mer baller. Forhindrer at det blir for polert. Og det er nok det som skal til for at han skal vokse videre som artist."

Noen av pengene Per Kristian tjente på "Come Undone" brukte han på soloalbumet "Ottestad", som ble gitt ut i 2004.

          

I 2004 ga Per Kristian Ottestad ut soloalbumet "Ottestad.

Med årene har Ottestad også skrevet låter for Grace, Kjartan Salvesen, Thomas Dybdahl, Tim McGraw ("I Know How To Love You Well") og Kane. Han har også skrevet Macy Grays låt "Boom Boom", som ble brukt i TV serien "Frustrerte fruer". Låta var også å finne på soundtracket til serien, fra 2005. Per Kristian Ottestad: "Jeg produserte først min egen demo hjemme. Og jeg syntes den var bra. Men da jeg hørte henne synge låten min, tenkte jeg 'Oi, dette var andre greier'."

Før jul i 2005 hadde Ottestad gleden av å være med i 4. sesongen av TV serien "The Apprentice" (med Donald Trump). Ottestad var her hyret inn som profesjonell låtskriver, som skulle hjelpe kandidatene i serien med å produsere en låt for radiostasjonen XM radio.

Per Kristian Ottestad i 2006.

Ole Paulsen valgte å hoppe av karrieren som musiker etter at popeventyret med 2 Brave tok slutt. Han begynte å studere sosialøkonomi og markedsføring, og ble etter hvert leder i Apropos kommunikasjon i Stavanger. Her jobbet han bla. med å tolke trender, på oppdrag fra firmaets kunder. På fritiden har han også vært engasjert i i nærmiljøet på mange plan, bla. som leder i Sola håndballklubb. 

Paulsen har også i mange år vært engasjert som dirigent i Gausel gospelkor. Når koret skulle øve inn en ny låt valgte han å spille inn de forskjellige stemmene i studioet han hadde rigget opp hjemme. For deretter å legge det ut på nettet, slik at sangerne kunne laste ned 'sin stemme', og øve på den. Paulsen har fortsatt som låtskriver, men kun for gospelkoret sitt. Låter som ifølge de som kjenner ham er inspirert av Earth, Wind & Fire.

Ole Paulsen, i et bilde fra 1999 i Aftenposten.

Til tross for stor entusiasme, og tro på at de ville få det store gjennombruddet, ble 2 Brave aldri mer enn et blaff på pophimmelen. 

Likefullt er bandet et lite stykke norsk musikkhistorie, som et uttrykk for mye av det som var typisk for 2. halvdel av 80-tallet. Med de glossy, hitorienterte norske popbandene med et snev av glamour, som forsøkte å følge i fotsporene til a-ha. Selv om ingen av dem lyktes opplevde de mye spennende underveis, som ga dem minner for livet. De fikk også mye omtale i norske aviser, som var like entusiastisk som bandene selv i omtalen av 'det neste store fra Norge'. 

I en tid der man for alvor fikk troen på at norsk musikk kunne måle seg med det beste fra det store utland.

  

 
 
 

     

 

Studioalbum

  

Big Time beat (1989)

     

 

     

Singler

  

    

 

Get It Out Body And Soul

1985

 

  

Stop That Girl

1988

 

   

Stop That Girl (Remix)

1988

 

   

Up To You (promo)

1989

  

    

After Midnight

1989  

    

Boys And Girls

1989