Trevor Horn har fulgt meg gjennom hele min musikalske oppvekst. Først med "Video killed the radio stars" på dårlig opptakskassett fra 1979. Deretter på den første selvfinansierte singelen "On T.V." fra 1982. Som hadde fascinert meg da jeg hørte den på ungdoms discoen. Og som fortsatte å gjøre inntrykk med sitt rytmisk harde, men fyldige lydbilde. 

Albumene til The Buggles ble dessverre ikke kjøpt inn før mange år senere. På midten av 80 - tallet kjøpte jeg plater med Spandau Ballet, ABC, Yes, Frankie goes to Hollywood. Og jeg bet meg merke i at album som jeg forgudet, slike som "The Lexicon of Love", "Diamond" (Instinction), "Welcome to the Pleasuredome" og "A secret Wish", alle var produsert av Trevor Horn. 

Det ble til at man prøvde å finne ut hva som var hans neste produksjon. For deretter å kjøpe plata. Ofte produserte han plater med artister jeg allerede likte. Slik som Marc Almond, Simple Minds, Pet Shop Boys og Mike Oldfield. Noe som gjorde det ekstra interessant. 

Når man snakker om tidenes beste produsent, er det selvfølgeig mange gode alternativer. Men for meg står Trevor Horn som den største. Med sin imponerende rekke produksjoner, hvor det kanskje er fire som skiller seg ut. Nemlig "Welcome to the Pleasuredome" med Frankie goes to Hollywood, "The Lexicon of Love" med ABC, "A Secret Wish" med Propaganda, og "Tenement Symphony" med Marc Almond. Alle fire er blant mine absolutte favorittplater. 

Også de to platene han laget med The Buggles blir spilt endel hos meg. "Video killed the radio stars" må være en av de største pop klassikerne som er laget. Like populær i dag som da den kom ut i 1979. Begge platene er fine å høre på. Med sin avanserte studioteknikk, som sikkert framstod som enda mer imponerende på tidlig 80 - tall enn i dag.

Med årene har nok Horn blitt mer mainstream med produksjoner for LeAnn Rhimes, Faith Hill og Rod Stewart. Men han har fortsatt evnen til å skape plater som slår an hos massene. Noe som gjør ham til en av de mest ettertraktede produsentene på markedet.

Når jeg tenker på 80 - tallet, er lydmagikeren Trevor Horn med sine store røde briller noe av det første jeg kommer på. Som en av de største innen musikkverdenen.

Tilbake