I mitt musikalske liv er Kraftwerk for en dinosaur å regne. Jeg har alltid hatt dyp respekt for musikken deres, og den påvirkningen de har hatt på mange av "mine" andre band, og på musikk generelt. Det er ikke så rent få band jeg liker hvor bandmedlemmene har nevnt Kraftwerk som en av sine viktigste referanser. Bowie, Ferry og Kraftwerk er navn som går igjen når 80-talls bandene skal nevne de som har påvirket dem mest. Både gutta i O.M.D. og det gamle Human League har i intervjuer sagt at de satt på gutterommet og hørte på Kraftwerk, og deretter ble inspirert til å kjøpe seg synthesizere for å prøve å lage sin egen elektromusikk.

Selv var jeg litt sent ute med å oppdage bandet. Jeg husker jeg hørte "Tour de France" på Ti i skuddet i 1983, og fikk den også spilt inn på kassett. Jeg likte låta, men det medførte ikke noen interesse for å høre mer av dem. Noe av grunnen kan være at ingen i min omgangskrets hadde noe forhold til bandet. Enda vi digget Ultravox, The Human League og Depeche Mode

Men jeg må ha lest et sted at "Autobahn" var en av de viktigste platene som var gitt ut, og at den hadde inspirert mange. For den havnet etter hvert i platesamlingen min, og der ble den raskt en favoritt. Med en behagelig synthrytme, skapt av en gammel moog, med bildører og bildur i bakgrunnen som skaper følelsen av at man befinner seg på autobahn. Jeg var helt med. Deretter ble "Radio Activity" og "Trans-Europe Express" kjøpt inn. Disse var som regel å finne på tilbud til 49.- på LP på den tiden, rundt 1985. Dessverre tok jeg meg ikke nok tid til å lytte til platene, for det skulle gå mange år før jeg så genialiteten i platene. Særlig "Trans-Europe Express" har vokst med årene. 

Da "Electric Cafe" kom i 1986, havnet den raskt i samlingen. Jeg digget "Musique Non-stop" og "Techno Pop". Men det ble ellers aldri noen plate jeg spilte mye. Til det var den for ujevn. Ellers husker jeg jo at "Musique Non-Stop" ble brukt som intro på favorittprogrammet mitt som var "Greatest Hits" på MTV med Paul King.

"The Mix" ble den første CDen jeg kjøpte med dem, da den kom i 1991. Der var det mange tøffe rytmer, laget i et moderne lydbilde, men heller ikke den ble spilt så mye.

Bedre gikk det da jeg omsider skaffet meg "Man-Machine" og "Computer World". For en som liker 80-talls synthrock gikk de platene rett hjem. Her var låtene mer tilgjengelige og rytmiske enn før. Bla. "Neon Lights" er en låt som bare vokser og vokser jo mer man hører på den. Det er også artig å høre de ulike coverversjonene som er gjort av låta.

Jeg har etter hvert skaffet meg de fleste av Kraftwerks utgivelser. Plater som jeg spiller jevnlig, med "Trans Europe Express", "Autobahn" og "Man Machine" som de mest populære. Jeg har også endel liveplater med dem og jeg skulle gjerne ha vært tilstede da de spilte i Oslo i februar 2004. Men det passet dessverre ikke inn. Men man skal ikke utelukke at de kommer tilbake igjen. For det er vel ingenting som tyder på at de etter hvert eldre herrene har tenkt å gi seg. Men noe nyskapende musikk, slik de laget på 70-tallet, forventer jeg ikke lenger fra dem.

Tilbake