Som en ung gutt på starten av 80 - tallet, var møtet med Adam & the Ants ganske overveldende. Flere av klasse kameratene mine digget bandet. Bla. en som var d.j. og hadde mange singler, noe som gjorde inntrykk på denne tiden. Han var helt fortapt i bandet, og hadde alle singlene deres, og store postere på veggen. Så selv om jeg ikke helt fikk taket på musikken deres. Ble også jeg revet med. Med sin drakter og ansiktsmaling var bandet et imponerende syn. Særlig i 50 * 70.

"Stand and deliver" var favoritten min på denne tiden. Og jeg husker at jeg satt oppe en natt til . mai for å se Adam & the Ants opptre live på NRK. Da jeg omsider fikk tak i "Prince Charming", hadde jeg allerede et godt forhold til de fleste låtene på plata, med låter som "Stand and deliver", "Prince Charming", "Scorpios" og "Ant Rap". "Kings of the wild Frontier" hadde jeg i mange år kun på kassett. Ettervert har jeg skaffet meg det meste av det Adam & the Ants og Adam Ant har gitt ut. Selv om jeg med årene har fått et mer distansert forhold til dem. 

I ettertid opplever jeg dem som et fenomen fra min barndom, mer enn en musikalsk opplevelse. Men det nesten magiske inntrykket de gjorde på meg, husker jeg ennå godt. Et overveldende inntrykk som kun David Bowie har gjort dem bedre. Like etter at Adam & the Ants mistet noe av glansen da Adam Ant kastet maska..

 

 

Tilbake