Steve Bronski (Steve Forrest): Født 7. februar 1960, Scunthorpe, England

Jimmy Somerville (James William Horsburgh Somerville): Født 22. juni 1961, Glasgow, Skottland

Larry Steinbachek ( Lawrence Cole): Født 6. mai 1960, London, England. Død desember 2016

John Jøn (John Andrew Foster): Født 26. februar 1961

Jonathan Hellyer: Født 27. september 1967 i  Midlands, England

Bronski Beat vil nok for de fleste være forbundet med "Smalltown Boy". En låt som gjorde inntrykk med sitt alvorlige emne om det å vokse opp som homofil i en britisk småby. Den var bandets første singel, men også deres største suksess, med en 3. plass i Storbritannia i juni 1984. Låta billedligjorde det mange unge homofile følte. Om det å leve i skjul med sin legning.

Bandet ble startet av Steve Bronski, Larry Steinbachek og Jimmy Somerville i 1983. Og allerede året etter var de høyt opp på listene. Foranledningen til at de tre startet et band sammen berodde på tilfeldigheter. 

Jimmy Sommerville, Larry Steinbachek og Steve Bronski

Jimmy Somerville hadde flyttet fra Glasgow (Skottland) til London i 1979. Årsaken til at han flyttet var at han ønsket forandringer etter en vond oppvekst med sadistiske lærere og venner med dårlig innflytelse. Som 15 åring sendte moren ham til psykolog, etter at han hadde forsøkt å ta livet sitt. Jimmy Somerville: "Som ung var jeg så frustret at jeg pleide å skrive til mor at jeg var et ulykkestilfelle. Jeg tror det er det verste du kan si til moren din."

Jimmy hadde siden han var liten drømt om å komme seg til London. I utgangspunktet tenkte han bare å være i byen en liten periode, men endte opp med å slå seg ned der. Han fikk seg etter hvert jobb i et bakeri der han laget loff på dagtid, mens han danset til 3 om nettene på byens homsediscoer. 

En ung Jimmy Somerville

Våren 1983 bodde han sammen med venninnen Connie Giannaris I Coptic street, i vest London. Men der hadde de blitt kastet ut, og i en kort periode bodde han i samme leilighet som Chris Lowe (som senere kom til å gjøre det stort med Pet Shop Boys). Deretter flyttet han og Connie inn i leiligheten til en Jill Whisson i Lancaster house, Brixton. Her bodde også Larry Steinbachek som i tillegg til en seng også hadde funnet plass til et hjemmestudio. På dagtid jobbet Larry som ingeniør hos British telecom. Larry var født i London, men hadde vokst opp i Southend. Selv om han var homofil hadde han datet et par jenter i oppveksten. Musikalsk var han i oppveksten inspirert av sangeren Anita Harris. Larry: "I discovered her in my parent's record collection. That first crush is still going on."

Også en Anthony Kawalski bodde i leiligheten. I etasjen over bodde medlemmer av gothbandet Sex gang children

Larry Steinbachek

På søndagene pleide beboerne i leiligheten å dra på homsedisco på The Bell. Her ble Steinbachek presentert for Steve Bronski av Kawalski. Bronski var i likhet med Jimmy Somerville oppvokst i Glasgow. Kawalski og Steinbachek hadde på den tiden et forhold, men etter at Bronski og Steinbachek ble kjent med hverandre, tok forholdet slutt. Istedet ble Larry og Steve Bronski et par. Steve flyttet like etter inn i leiligheten i Lancaster house. En leilighet som ikke hadde mer enn 3 soverom.

Steve Bronski

Larry, Jimmy og Steve ble raskt enig om å danne et synth basert band sammen, da både Bronski og Steinbachek var dyktig på keyboard og synthesizer. Først hadde de tenkt å kalle seg God forbid, men endret det etter hvert til Bronski Beat. Som et slags ordspill på Roxy Music, et band de alle likte godt. Dessuten het en av karakterene i Günter Grass' film "The tin drum" Bronski.

Bronski Beat hentet både navnet og visuell inspirasjon fra

Günter Grass' film "The Tin Drum".

De stod helt fra starten av fram som homofile. Uvitende om betydningen de skulle komme til å få for homofile over hele verden . 

Den første låta de spilte inn het "Screaming", der Jimmy imponerte de andre med sin spesielle stemme. Den ble spilt inn i forbindelse med Framed youth video project, som var støttet av de lokale myndighetene. Slik at unge homofile kunne få lage sine egne videoer. Også en Richard Coles, som Jimmy noen år senere kom til å danne The Communards sammen med var involvert i dette prosjektet. 

Sin første offentlige opptreden gjorde de på utestedet The Bell. Her spilte de låtene "Cadillac Car", "Screaming", "Run From Love", "Red Dance", "Junk" og "Walking". De måtte spille sangene sine to ganger fordi publikum ville høre mer av dem, og de ikke hadde mer å by på enn disse 6 låtene. På den tiden var bandet en kvartett da en bassist kalt Fred også var regnet som medlem av bandet. Men han forsvant ut da de bestemte seg for å være en trio.

Deretter gjorde de seg bemerket gjennom sin deltakelse på homofestivalen Kissing The Pink, hvor også representanter fra plateselskapet London Records var tilstede. De gjorde også en konsert i kirken St. James i Picadilly der alteret fungerte som base for lydsystemet deres. Alle tre hadde tidligere jobbet på kafeen som var tilknyttet kirken. Men da de trådte opp i rosa og sølvglinsende drakter, var det ikke alle som var like glad for det.

På denne tiden flyttet bandet ut av Jills leilighet. Jimmy og Connie flyttet sør vest i London, til  Camberwell, mens Larry og Steve flyttet sammen i en leilighet i samme område. Begge "parene" søkte om offentlig støtte til husleien, men bare Connie og Jimmy fikk det. Noe som ble oppfattet som homohets av andre homofile. Det ble derfor arrangert en demonstrasjon utenfor Peckham town hall der flere hundre mennesker stilte opp. Ting løste seg like etter da Steve og Larry fikk bo i en leilighet som venninnen Amanda Barnes eide. 

De spilte inn "Close to the Edge" i Hans Zimmers studio i London, som en gratis singel som ble lagt med bladet New Musical Express. Låta ble senere å finne på raritets albumet "Hundreds and thousands".

Bronski Beat skrev platekontrakt med London records i 1984, etter kun å ha gjort 9 konserter sammen. Også RCA, Motown og Virgin var interessert i å gi dem platekontrakt. Deretter gikk de i studio for å spille inn sin "Smalltown boy", som første singel. Den ble spilt inn i ex. Ultravox sanger John Foxx' Garden studio i London. 

Bandet ble raskt lagt merke til av platekjøperne og DJene, for singelen nådde en sterk 3. plass i Storbritannia da den ble gitt ut på singel i juni 1984. I U.S.A. ble det 48. plass for singelen, mens i Australia ble det 7. plass. Også i Tyskland nådde singelen en fin 3. plass.

Fra videoen til klassikeren "Smalltown Boy".

Det ble laget en god video til låta, der Jimmy spilte rollen som den ulykkelige gutten som blir avvist både av foreldre og av klassekamerater fordi han er homofil. Den var laget av Bernard Rose, en mann som også stod bak videoene til "Relax" og "Two tribes" med Frankie goes to Hollywood.

På coveret til 12" versjonen av "Smalltown boy" hadde de skrevet telefonnummeret til hjelpetjenesten for homofile i London. Coveret til plata var laget av Jill Whisson, damen de bodde hos da de traff hverandre. Som manager valgte de å bruke Anthony Kawalski, som også hadde bodd sammen med dem. 

Deretter bar det i studio for å spille inn den neste singelen, kalt "Why?". Denne gang i RPM studios i New York. Produsent var som på 1. singelen Mike Thorne. En mann som hadde produsert Soft Cells mest kjente plater. Soft Cell og Marc Almond var forbilder for medlemmene av Bronski Beat. Særlig Jimmy Somerville var en stor fan av Marc Almond. 

Igjen hadde de valgt et alvorlig tema som utgangspunkt for innspillingen. I 1984 ble en Drew Griffiths drept av en annen mann fordi han var homofil, noe som opprørte Somerville og andre homofile. Somerville skrev alle tekstene til bandets låter, mens melodiene og arrangementene ble skapt i fellesskap. 

På "Why?" hadde de igjen hentet inspirasjon fra Günther Grass' film "The tin drum", der Oskars skarpe hyl som kunne knuse glass ble gjenskapt i Jimmy Somervilles falsett lignende stemme i starten av låta, etterfulgt av lyden av knust glass. "Why?" ble en stor hit i Storbritannia med en 6. plass i september 1984. I Tyskland ble det 5. plass, mens i Australia ble det topp 10.

     

Videoen til "Why?", der de brukte venner av bandet som statister.

Deretter var det tid for å gi ut studioalbumet "The age of consent". Tittelen hadde de i lengre tid planlagt, etter en ide Jimmy hadde. Det var også han som mente de burde "krydre" innercoveret med informasjon om lovlig alder (age of consent) for homofil aktivitet i ulike land, bl.a. Norge. Cover illustrasjonene var igjen laget av Jill Whisson.

Fra innersleevet på plata, der de ulike lands 

aldersbestemmelser for homofil aktivitet var listet opp.

Plata var spilt inn i New York og London, med Mike Thorne som produsent. Lydbildet var preget av Steve og Larrys kjølige elektropop, blandet med Jimmys melankolske falsettsang. Det var kun "Heatwave" som kan karakteriseres som en glad sang. Resten var alvorsbetont, der levekårene for de homofile gikk igjen som tema i tekstene.

Plata ble en stor suksess i mange land, ikke minst i hjemlandet der den nådde 4. plass i oktober 1984. I U.S.A. nådde den 36. plass på Billboard, mens i Australia ble det 12. plass. 

Fra innersleevet på "The Age of Consent"

Det store platesalget gjorde at Jimmy endelig fikk penger mellom hendene, noe han aldri hadde hatt tidligere i livet. Han hadde stor glede av å  gå i elektroforretningen og bare peke på de tingene han ville ha, og så betale kontant for dem. Somerville: "I was able to go out and buy a washing machine and a tumble-dryer (tørketrommel) and pay cash!" Men selv om han nå hadde penger, valgte han å fortsette å bo i en offentlig leilighet i Camberwell. Somerville: "I still stay in Camberwell, it's fab." Likefullt ønsket han seg et lite hus med blomsterhage.

Bronski Beat gjorde kun to turneer sammen i den tiden da Jimmy Somerville fortsatt var medlem. Turneen de gjorde i England fikk mye skryt både av fans og kritikere. Under en konsert de gjorde i en kirke ved Piccadilly Circus i London var en journalist fra Smash hits tilstede, og han berømmet Jimmys sjelfulle sang, som han mente passet bra i den gamle kirken. Han mente Jimmy kunne synge om innholdet på en handleliste, og likevel gjøre lytteren rørt: "This man could sing his shopping list and make it sound moving."

 Sin første konsert utenfor Storbritannia hadde de på Melk Weg i Amsterdam, Nederland. Og i U.S.A. hvor de solgte bra med plater, gjorde de kun en konsert sammen, på The Pyramid i New York. Når de var ute og turnerte pleide Jimmy å ha med seg sykkelen sin, slik at han kunne trene og se seg om samtidig. Det hendte at han syklet så langt at han ikke rakk tilbake til konserten i tide. De var også oppvarmingsband for Tina Turner på en konsert hun gjorde på Londons Victoria teater. Deretter sa de nei til flere supportjobber, da Jimmy mente at Bronski Beat ikke var noe supportband. Bl.a. takket de nei til en supportjobb for Elton John, enda han stilte med limousin for å hente dem der de bodde. 

Bronski Beat fikk mye oppmerksomhet i media en periode.

Som 3. singel fra albumet ble den gamle George & Ra Geshwin klassikeren "It ain't Necessarily so" gitt ut. Med sitt klarinett-drevne lydbilde skilte den seg ut fra de synthbaserte låtene bandet ellers gjorde seg bemerket med. Det var Jimmy Somervilles framtidige partner i The Communards - Richard Coles - som spilte klarinett på "It Ain't Necessarily So".

"It ain't necessarily so" kunne minne om en gospel-låt, men teksten var alt annet enn kristelig, der det ble stilt spørsmål ved hendelser i bibelen. I Storbritannia nådde singelen 16. plass, mens i Tyskland ble det 20. plass.

        

Det ble laget en litt morsom video til "It ain't necessarily so".

I april 1985 ble "I Feel Love/Johnny Remember Me" gitt ut på singel. Låta var også å finne på "Age of consent" albumet. Den var en miks av Donna Summers' discolåt "I Feel Love" og 60-talls slageren "Johnny Remember Me". Den var også en duett mellom Somerville og Marc Almond. Almond var en profilert homofil sanger, som nylig hadde hatt suksess med Soft Cell, i tillegg var han Jimmy Somervilles og Steve Bronskis favorittartist på denne tiden. Steve måtte mase på Marc Almond for å få ham med. Mike Thorne produserte singelen, og for Marc Almond var det en merkelig opplevelse å jobbe med mannen Soft Cell hadde vraket etter de første platene, fordi han ikke klarte å skape det lydbildet de ønsket.

Bronski Beat og Marc Almond

Almond som hadde fått hard medfart for sin legning i media i forkant, var skeptisk til å stille opp i en homoduett. Og media raskt ute med å døpe singelen "The gayest record ever made". Ellers huskes singelen for at Almond ikke hadde pugget teksten til låta skikkelig, slik at "Falling free, falling free, falling free" istedet ble "What'll it be, what'll it be, you and me".

Singelen ble en stor hit i Storbritannia, med 3. plass på listene. I Tyskland ble det 16. plass.

Videoen til låta ble produsert av Jimmys venninne Connie Giannaris. Og saksofon spillet på låta ble gjort av Richard Coles. Somervilles kompanjong i duoen The Communards.

Somerville og Almond har framført låta sammen flere ganger i årene etter. Bl.a. på homokonserten "Pride in the park" i London, 2003.

 
     
Jimmy Somerville og Marc Almond sang "I Feel Love/Johnny Remember Me" En nyere utgave av Marc Almond og Jimmy Somerville.

Etter suksessen med albumet og singlene lå verden åpen for Bronski Beat, bl.a. var det planer om en turne sammen med Madonna. Men i stedet valgte sangeren Jimmy Somerville å gi seg i bandet våren 1985. 

Årsaken til at han sluttet var at Somerville ønsket et sterkere politisk engasjement i bandet. Men også kjemien mellom Jimmy og de to andre i bandet var blitt dårligere med tiden. Jimmy syntes bl.a. de tette relasjonene mellom Steve og Larry  (de var et par) ble vanskelig å forholde seg til. Og sosialisten Jimmy mislikte at de fokuserte så mye på å tjene penger.

Jimmy Somerville (til norske Det Nye): "Da jeg var i Bronski Beat kom suksessen for fort. Jeg ble så forvirret over alt oppstyret og endte som en nevrotisk arbeidsnarkoman. Som sosialist følte jeg skyldfølelse over plutselig å tjene masse penger. Det var fantastisk å gå fra å være arbeidsløs til å bli nummer tre på hitlistene. Problemet var at vi Bronskiene var så forskjellige. Larry og Steve var ikke politisk bevisste. De ville kun bli popstjerner og tjene penger. Derfor har vi ikke lenger noen kontakt.

Jimmy Somerville: "A lack of understanding of each others needs and the realisations, well for me anyway, that to work. So intimately our friendships had to be strong plus there was to much intimate history between the others".

Jimmy Somerville valgte å forlate Bronski Beat i 1985.

Mai 1985 ble siste gang Somerville spilte sammen med de andre, på The Montreux Music Festival. Om man ser bort fra en reunion opptreden på "International AIDS day" på Brixton Academy, i 1987. Somerville hadde senere en suksessrik karriere med The Communards sammen med Richard Coles, og deretter som soloartist. Det gikk endel rykter om at Marc Almond skulle ta over som vokalist i Bronski Beat, men det ble med ryktene. Da det aldri var noen kontakt mellom partene vedrørende dette.

Jimmy Somerville nådde nye høyder sammen med Richard Coles (til venstre) i The Communards.

For å holde interessen for bandet oppe i denne turbulente perioden ga man i 1985 ut EPen "Hundreds and Thousands". Den inneholdt endel nye låter, samt remikser av gamle låter. Bl.a. "Run from love" som ble gitt ut på singel på samme tid. 

John Jøn (John Andrew Foster) tok plassen som sanger i bandet etter at Jimmy sluttet. Foster var en gammel venn av Larry. Og han ble introdusert for Steve da han kom på besøk til parets leilighet i Brixton, like før Bronski Beat fikk sitt gjennombrudd. John bodde på den tiden i Newcastle, der han spilte i bandet The yellow Jellys. Tidligere hadde John jobbet i et offentlig ungdomsprosjekt, der han måtte være med å bygge en mur rundt en park. Noe som overhodet ikke passet ham.

Steve likte John umiddelbart: "I was in awe at this person, what a great guy, so full of joy, fun and enthusiam".

John Jøn bak sammen med Steve og Larry.

John kom jevnlig på besøk, og da bandet skulle spille opptre på Wogan show BBC sammen med Marc Almond, var Somerville ute på en av sine sykkelturer, noe som betydde at han møtte opp for sent igjen. Så under øvingene før opptredenen stilte John opp som vokalist på scenen sammen med Marc Almond. 

Så da Somerville sluttet var det naturlig å spørre John om han ville overta som vokalist i bandet. Noe han gjerne ville. Bandet fikk problemer med London records da de selv fortalte at John Jøn var den som skulle overta som sanger etter Somerville. Plateselskapet hadde nemlig planlagt en større happening med media tilstede når nyheten om den nye vokalisten skulle gjøres kjent. 

John flyttet ned til London for å komme nærmere de andre i bandet. Sammen dro de til Jumbo rehearsal studios hvor de bl.a. fikk ideen til "Hit that perfect beat". En demo ble deretter spilt inn i Berry street og så presentert for London records. Selskapet likte det de hørte. Deretter bar det til New York sammen med produsent Mike Thorne. Men verken bandet eller London records var fornøyd med resultatet . Bl.a. manglet "Hit that Perfect Beat" elementet av energi som de ønsket. Så de dro tilbake til England og hentet fram den originale demoèn for å jobbe med den. De fikk også inn en ny produsent i Andy Williams som tidligere hadde jobbet med Eurythmics. I hele tatt ble det brukt mye tid på innspillingen av "Hit that perfect beat". Med besøk i 6 ulike studioer før de var fornøyd. Låta var kjapp, dansevennlig, og dominert av et elektronisk lydbilde.

Om de brukte lang tid på innspillingen av låta, brukte de nesten like lang tid på å spille inn musikkvideoen. De laget en video som de var fornøyd med. Men så ble det bestemt at låta skulle brukes i filmen "Letter To Brezhnev", hvor handlingen foregikk i Liverpool. Så derfor dro de opp til Liverpool og laget en ny video i det samme område som filmen var spilt inn i. 

Det skulle heldigvis vise seg at alt arbeidet ble belønnet med gode listeplasseringer. I hjemlandet ble det en sterk 3. plass i november 1985. Det samme som "Smalltown boy" hadde oppnådd, men "Hit that perfect beat" lå lengre på listene, noe som var en fin fjær i hatten for Steve og Larry etter at de ble vraket av Somerville. I Tyskland ble det 4. plass, mens i U.S.A. nådde singelen høyt på dance listene.

     

Fra videoen til "Hit  that perfect beat", med John Jøn på vokal.

Som 2. singel fra det neste studioalbumet ble "C'mon C'mon" gitt ut i mars 1986. Dessverre ble ikke den gospelinspirerte gladlåta like stor hit som forgjengeren, selv om 20. plass i Storbritannia var greit nok. Videoen til "C'mon C'mon" ble laget av Tim Pope, en mann som ellers er mest kjent for sitt samarbeid med The Cure. Og resultatet ble av det dristige slaget, noe som førte til at den raskt ble omtalt som "the gayest video ever made". Amerikanske MCA nektet å presentere videoen for sine platekjøpere, så der borte ble det laget en video som presenterte ulike danseformer, uten at bandet var med i den.

Larry og Steve var godt fornøyd med valget av John som ny sanger i bandet. Larry mente han hadde levd opp til forventingene de hadde, og mere til. Larry: "He's totally lived uo to our expectations and surpassed them. Being friends beforehand we already knew we could get on with each other, and he's been marvellous on all counts." Steve var kjempefornøyd, og mente at det var positivt at stemmen hans ikke var like lys som Jimmy Somerville sin. Steve: "One hundred percent. He's the man for us. I think it's a healthy thing that he doesn't have the high voice like Jimmy's."

Deretter dro de for å spille inn albumet "Truthdare doubledare" i Glen Matlocks studio. Tidligere hadde The Sex Pistols brukt studioet til å øve på sine låter. Det meste av albumet ble skrevet her, i tillegg til at det ble laget demoer. Selve plata ble spilt inn i Studio studio sammen med Andy Williams. Miksingen ble gjort i Hansa by the Wall, Berlin. Der David Bowie i sin tid hadde spilt inn albumet "Heroes".

Etter at plateinnspillingen var gjort unna dro de til Paris for å opptre i et TV show med Elton John. På kvelden ble de invitert på fest i Eltons leilighet på Hilton hotellet. Her endte alle opp på badet der de sniffet noe ulovlig pulver. Steve Bronski lot seg imponere av kranene på badet som var gullforgylt. 

De var også med på en Montreux-festival, der John Jøn endte opp på en festbåt på Genevesjøen sammen med Freddie Mercury fra Queen.

Dessverre skulle ikke fortsettelsen bli like rosenrød for Bronski Beat. Albumet "Truthdare doubledare" kom ut i mai 1986, og oppnådde en litt skuffende 18. plass i Storbritannia. Plata hadde åpenbare kvaliteter som en frisk og fengende plate, med fine låter som "Truthdare doubledare", "We know how it feels" og "Punishment Of Love". I tillegg til de to singlene.

Det virket som interessen for bandet hadde sunket dramatisk på noen måneder. I mellom Europa var interessen for albumet større. De planla derfor å dra på en større promoterings turne da plateselskapet la press på Steve og Larry om at de skulle droppe John Jøn. Så i 1987 sluttet han da også i bandet. Han fortsatte i stedet karrieren i U.S.A. innen techno musikk (I 1993 var han tilbake i bandet).

Etter det ble Bronski Beat også droppet av plateselskapet London records, som istedet ønsket å satse på The Communards og Fine Young Cannibals. Enda Bronski Beat hadde skrevet låter til et nytt album, der en låt kalt "The final spin" var pekt ut som singel. Den ble aldri gitt ut. Mange plateselskaper ønsket å skrive kontrakt med bandet, men istedet valgte Steve og Larry å dra ut på en turne, da det var noe de lenge hadde ønsket å gjøre igjen.

I 1987 turnerte Steve og Larry som en duo med konserter i Storbritannia, Europa og U.S.A. med Steve som vokalist. Også i årene 1988-1991 turnerte bandet hyppig rundt om i verden bl.a. med den talentfulle Jonathan Hellyer fra Midlands, England. Han hadde noe av den samme falsett stemmen som Somerville hadde. I 1989 turnerte han med bandet i U.S.A. der også Annie Conway var med som sanger.

  Jonathan Hellyer

Sammen med Hellyer spilte de inn to singler på plateselskapet Zomba. En coverversjon av den gamle Motown klassikeren "I'm gonna run away from you", og "One more Chance". I 1989 hentet de fram gamle Eartha Kitt, og spilte inn "Cha Cha Heels". Låta var egentlig skrevet for den nå avdøde Divine. Ingen av singlene nådde listene. Også "What more can I say" ble gitt ut på singel på denne tiden. Deretter droppet de Zomba records, da de følte at selskapet ikke gjorde nok for å promotere platene deres.

Bronski Beat sammen med Earth Kitt

I 1991 bestemte Larry og Steve seg for å gå sine egne veier for en stund. Jonathan Hellyer dro til U.S.A. for å utvikle sitt talent som skuespiller. I 1993 ble det laget en ny versjon av "Why" på det tyske selskapet ZYX music. Og i 1994 kom en akustisk versjon av "Smalltown Boy", samme år ble Jonathan med i bandet igjen.

Like etter takket Larry Steinbachek for seg. Han flyttet deretter til Nederland, der han i mange år var endel av teatergruppen
Remote Control.
Dermed var Steve Bronski det eneste opprinnelige medlemmet i bandet. Inn kom Ian Donaldson, som var en dataprogrammer og keyboardist. Disse tre ga i 1995 ut det foreløpig siste albumet med Bronski Beat kalt "Rainbow Nation" på  XYZ. Plata ble spilt inn i Bronskis hjemmestudio i Skottland, der han tok fram demoer som var blitt spilt inn gjennom årene. Deretter dro Bronski til Verona, Italia der Hellyer la vokal på låtene. 

I 1995 opptrådte bandet på flere Gay Pride-konserter i California. Men før de kom så langt valgte Hellyer å takke for seg, slik at Steve Bronski måtte ta over mikrofonen og synge. Med hjelp fra medlemmer av andre band. Deretter gikk bandet over i historien.

Noen år senere flyttet Steve Bronski til Thailand, etter å ha blitt fascinert av landet på en ferietur. Han bodde først på øya Samui, men flyttet senere inn til Bankok der han fortsatt bor. Parallelt med dette har han også produsert artister som Europeanboys, Karel Restless, Lori Madison og Jill Dreski. I 2005 spilte han inn en ny versjon av "Smalltown boy" sammen med Lori Madison.

Steve Bronski, Jimmy Somerville og Larry Steinbachek

I desember 2016 døde Larry Steinbachek av kreft, 56 år gammel. Ifølge hans søster Louise Jones var Larry omgitt av venner og familie den siste tiden. Hans dødsfall ble ikke kjent i media før i midten av januar 2017, noe som førte til oppslag hos mange av de store nettstedene, bl.a. BBC.

 

   
        
 

 

Studioalbum

 

The Age of Consent 

1983

Hundreds and Thousands (EP)

1985

Truthdare Doubledare

1986

Rainbow Nation

1995

Singelutgivelser

 

Smalltown boy

1984

Why?

1984

It ain't necessarily so

1984

I feel love

1985

Run from love

1985

Hit that perfect beat

1985

C'mon C'mon

1986

 

Cha Cha heels

1989

I'm gonna run away from you

1990

One more Chance

1990

What more can I say

1990

Why 94'

1994

Smalltown Boy 94'

1994

Kickin' up the rain

1995

Hit that perfect beat 95' 

1995

         

1. Smalltown Boy 

2. Why 

3. I Feel Love / Johnny Remember Me (med Marc Almond)

4. It ain't necessarily So

5. C'mon C'mon

6. We know how it Feels

7. Truthdare Doubledare

8. Heat Wave

9. Hit that Perfect Beat 

10. I'm gonna run away

 

1. Age of Consent

2. Truthdare Doubledare

3. Hundredsand Thousands

4. Rainbow Nation